måndag 27 februari 2017

Kamin elda

Vi visar dig hur du eldar på rätt sätt i din braskamin från Contura. Det är viktigt att rätt mängd ved andvänds vid upptändning av din kamin , se vår nya film. Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation.


Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt. När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång.

Att elda rätt i din kamin ger stadigare och tryggare värme. Det sparar stora resurser för både dig och naturen. Använd inte vått eller olagrat trä. Genom att elda korrekt i din kamin eller eldstad minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar. Det är i själva verket säkert att elda i en rätt installerad och godkänd kamin som besiktigats av sotare, betonar han och påpekar att de allra flesta problemen uppstår genom felaktig hantering.


Har du dessutom en braskamin som är äldre än tio år bör du fundera på att byta ut den mot en nyare modell, . Med topptändning halverar du utsläppet av partiklar från skorstenen samtidigt som veden utnyttjas mer effektivt. BildTÄND FRÅN TOPPEN – TRE STEG. Det bästa sättet att elda kan variera från kamin till kamin , det är därför viktigt att du läser eldningsinstruktionerna noga innan du börjar elda.

Vi har en ny kamin som står här och bara väntar på eldas. Det enda som fattas nu är en provtryckning. Min fråga är, får man elda innan den är. Vad är bäst med att elda i kamin ? Det blir en skön värme som torkar ur luften. Sedan är det hög mysfaktor med elden.


Också mycket passande för att hålla värmen och en hel del jobb med att kapa och klyva ved. Hur skaffar du och förvarar . Genom att elda på ett sätt som gynnar miljö, hälsa och plånbok kan du minska utsläppen med upp till procent och bidra till att luften blir bättre där du bor. Finns det något som verkligen brinner länge i en vanlig kamin ? Directions to this location.


Många bränder startar när man eldar i sin kamin eller öppna spis. Läs våra tips på hur du eldar säkrare och mer miljövänligt. Få saker ökar vårt välbehag så som en varm brasa en kulen vinterkväll. Men en kamin kan också sänka värmekostnaderna och gör oss mindre beroende av el och annan uppvärmning. Alternativen är många – från små kassetter eller lättare kaminer i plåt och gjutjärn till tyngre kakelugnar och murspisar . I Huddinge gäller det som kallas trivseleldning när du eldar med ve till exempel i din eldstad eller kakelugn.


Det innebär eldning upp till fyra timmar per tillfälle och högst två gånger per vecka.

De här begränsningarna baserar vi på domar som avgjorts i mark- och miljööverdomstolen. Begränsningarna för att elda med ved . Grannarna har i över ett år störts av röken som de upplever som svart och stickande. Miljöförvaltningen har proveldat braskaminen och sett röken.


De har också frågat alla boende i området om de känner obehag av den. Så många är störda att miljö- och hälsoskyddsnämnden förbjuder villaägaren att elda i . Men nu sätter kommunen stopp för eldandet till max två gånger i v. Räkna dock med att det tar lång tid innan investeringen i en vattenmantlad kamin har lönat sig, och att du måste elda ofta och mycket för att det ska löna sig överhuvudtaget. Har du redan en vattenmantlad kamin med ackumulatortank och vill komplettera med en värmepump?


Då brukar det passa med en . Under vinterhalvåret är det vanligt att det börjar brinna i väggar och ytterfasader i samband med att man eldar i brasa och kamin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения