fredag 17 februari 2017

Ventilationsåtervinning

Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation, ett FTX- system. Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Med energikrisen på 70-talet kom nya byggregler som krävde att nya hus skulle vara täta och energisnåla. Med tätare hus försvinner den naturliga ventilationen, luftombyte måste därför ordnas på mekaniskt vis via fläktar. De flesta material t ex mattor, färger, spånskivor mm . Vid mekanisk frånluftsventilation kan man säkerställa en tillräcklig ventilation i huset, genom att mekaniskt fläkta ut frånluften.


Lösningen ger även möjlighet att använda en frånluftsvärmepump för värmeåtervinning. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning, kan kallas FX-ventilation men också FVP-system. Värmeåtervinning som komplett ventilationssystem i byggsats anpassat efter ditt hus, gammalt som nytt. Köp aggregat med värmeåtervinning till lågt pris!


Hela investeringen för en värmeväxlare står och faller med att den fungerar på avsett vis med de prestanda som köpts och angetts i beskrivningen. Att kunna prova och injustera till avsedda pres- tanda är därför mycket viktigt. Här anges hur mät- ningar skall utföras och faktorer att beakta som kan påverka resultatet av. Ett annat användningsområde kan även vara ventilationsåtervinning i flerfamiljsbostäder.


Vid varmvattenproduktion kan denna prioriteras, valbart med en eller flera kompressorer. Detta möjliggör samtidig produktion av värme och varmvatten. Som värmekällor kan bland annat berg, mark eller sjö användas. Med en mellanliggande värmeväxlare kan även grundvatten användas som värmekälla. En bergvärmepump metod kontrollerar värme från jord genom att pumpa vatten genom den.


Det något ökade elbehov som effektiviseringarna kommer att föra med sig kommer vi att tillgodose med el från. Inte ett passivhus med risk för mögel och andra problem på grund av en kritisk och riskabel huskonstruktion. Däremot ett bra isolerat hus, ett lågenergihus där man kombinerar solenergi och värmepump med ventilationsåtervinning , detta blir på alla sätt ett roligare och bättre hus än passivhuset och dessutom till ett lägre pris . Bergvärme så fungerar det . Nedan exempel på åtgärder som vi kan hjälpa er att genomföra: ▫ Byte från direktverkande elvärme till vattenburen värme med anslutning till fjärrvärme eller annan värmekälla.


Installation av värmepump, antingen med ventilationsåtervinning , bergvärme eller sjövärme. Solvärme som kompletterande värmekälla. Bolagets verksamhet är tillhandahållande av konsulttjänster inom energi, el, värme, kyla, VVS, såsom utredning, beräkning, programmering och simulering. Vidare sker forskning och utveckling av energirelaterade produkter, exempelvis system för solceller och ventilationsåtervinning , samt försäljning av dessa produkter, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения