fredag 5 maj 2017

Tätning rökrör

Här säljer vi drevgarn som ofta används för att täta rökrör. Till tätning av skorsten, rökrör , stosar, spisinsatser, grillar, öppna spisar mm. Som nybörjare vill man ju gärna fråga innan man gör något, så även i detta fallet.


Huset jag nyss flyttat in i har en kamin och där. Tips på tätning runt rökrör närmast kamininsats.

Täta rökrör till kamin med pannkitt ? Tätning mellan rökrör och mur? Utöver den två meter långa tätningslisten (tillverkad av glasfiber) ingår även värmetåligt lim och skyddshandskar. Komplettera din braskamin med ett bra rökrör av hög kvalitet. Våra rör finns i en rad olika utförande och av rad olika produkter som ger dig möjlighet att plocka ihop ett system som passar dina behov.


De flesta modeller erbjuds i grått eller svart, allt är tillverkat i mm högkvalitativ stål som ger en lång livslängd. Byggmax – köp billigt och bra byggmaterial inom Rökrör och tillbehör. Här finner du kompletta rörpaket, skorstenspaket, smidiga värmefläktar och andra praktisk.

Flytande svart spissvärta för infärgning av vedspisar, kaminer och rökrör. Ger en bestående svart färg. För tätning av luckor till pannor och eldstäder. Glasban används till tätning mellan kaminglas och stålram.


Drevgarnslim används vid tätning av tex. Vid köp av lösmeter gäller dubbla meterpriset! Jag har liten gammal Tirolia-kamin som rykt in på sista tiden. Innan dess funkade den hyfsat.


Fast man får ju mata den med ved hela tiden. Annars ligger veden gärna ock bara pyr ock kolar. Så har det gjort sista tiden i alla fall.


Vi ser alltid till att ni kan hitta rökrör som passar just er spis och kamin. Vi har både övergångar, stålrör och gjutjärnsrör. Montering av skorstensmodul.


Kontrollera att samtliga . Nån som vet vad man skall kolla efter, då man vill täta i en pelletskamins rök-rörs skarvar?

Bytte nyss rökgasfläkten i den, och har antagligen inte fått 1 tätt. Kan jag köra med tätningsmassa för avgasrör? Det klarar ju lite värme. Värmebeständig silicontätning, anslutning mm.


Var kan man köpa pannkitt? Man kan köpa pannkitt i de flesta byggvaruhus samt i flera byggvarubutiker på . Använd aldrig cement när du tätar mellan anslutningsrör och stos. Detta gäller även för eldfast cementbruk, som du ju använder för att sätta fast inmurningsstosen. Metallen måste få ett visst rörelseutrymme när du eldar i braskaminen. Tips i ämnet att täta rökrör med varierande dimensioner.


Jag tätade med Rockwool, numera Paroc, mellan rökrör och skorsten sedan blev det puts ytterst när skorstenen putsades. Nu är min skorsten en Isokern modulskorsten av leca så den kanske är känsligare för ev. Finns i storlekarna: ⌀ mm ⌀ mm ⌀ mm ⌀ mm ⌀ mm. Murstos ger möjlighet till temperaturrörelse för anslutningsröret som tätas med eldfast tätningsgarn. Använd murstos vid montering av rökrör mot murstock.


Hugg upp eller borra ut hålet i murstocken och montera murstosen. När hålet är urplockat och du har tagit bort ojämnheter så gör rent hålets yta ordentligt. Köp tillhörande produkter till din skorsten på Bolist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения