tisdag 31 januari 2017

Oljepannor i sverige

Ett liknande förbud kan bli svårt att få till i Sverige , som styrs av EU:s direktiv för ekodesign. Milton Sverige AB, Riello brännare, De Dietrich, Kalard gjutjärnspann. Oljepannor - vvs, bergvärme, badrumsrenovering, golvvärme, varmvattenberedare, badrum, bergvärmepumpar, oljepannor , rörservice - företag , adresser, telefonnummer. Ta reda på hur du kan spara pengar på att värma upp huset med oljepanna. Många villaägare som har uppvärmning med hjälp av olja väljer att byta när priset på olja stiger.


Oljelandet Norge kan bli först i världen med att införa ett förbud mot att värma hus med fossil olja.

Norska villaägare måste byta ut sina oljepannor före. Bakgrunden är att Norge har svårt att få ner sina utsläpp av klimatstörande gaser, som koldioxi främst på grund av landets stora utvinning av olja och gas. En oljepanna löser på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt uppvärmnings- och tappvarmvattenbehovet. Det egna arbetet begränsas till att beställa olja, se till att service av brännaren sker en gång per år och eventuellt städa upp efter sotaren.


För säkerhets skull förses ofta pannan med en eller flera elpatroner. Det statliga stödet - det så kallade konverteringsbidraget - för de som väljer att ersätta oljepannan mot mer miljövänlig uppvärmning är på väg att ta slut, skriver Helsingborgs Dagblad. Storskalig utbyggnad av fjärrvärme, prisstegringar på villaolja, politiska satsningar på andra uppvärmningsformer med mera, har medfört att antalet oljepannor har minskat.


Lagstiftningen har gått den vägen genom hårdare krav och genom konverteringsbidrag för att byta uppvärmningssystem vilket kan sökas hos Boverket.

Fastighetsägare som eldar med olja riskerar att få böta om de inte byter till mer miljövänliga alternativ. Helt orimligt och högst märkligt, menar Stefan Ericson, fastighetsägare i Falun. Föreningen Skogen är en ideell, samhällsnyttig förening som i snart 1år har verkat för bättre skogar och ett aktivare skogsbruk. Skogen i Skolan Skogen i Skolan är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.


Var på energicentrum häromdan och fick syn på en kondenserande oljepanna. Något jag faktiskt aldrig hört talas om innan. Enligt informatören och Viessmanns hemsida har den en årsverkningsgrad på hela 1. Sverige stängde samtidigt ner flera oljeeldade kraftverk. Hur grundar man en sådan . På fyra år minskade landets oljeförbrukning lika mycket som vi öht använder idag. Vad fick medelsvensson att kasta ut sina fullt fungerande, dyra oljepannor som skulle hållit i många årtionden till?


VVS-forum skriver om att Norge minskar oljeanvändningen för uppvärmning sedan ett regeringsbeslut om att förbjuda oljepannor. Lotta Bångens, vd för EEF menar att det börjar bli bråttom att få . Några av Sveriges mest effektiva värmepumpar har just blivit bättre! Varvtalsstyrda, hög verkningsgrad och pekskärm i färg gör CTC GSi och CTC EcoAir 510M till några av de bästa värmepumparna i klassen. När du väljer en värmepump från CTC väljer du också en proffsig installation och många bekymmersfria år .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения