torsdag 19 januari 2017

Tryckstyrd cirkulationspump

Allt fungerar mycket bra förutom min dyra, tryckstyrda cirkulationspump. Felet är att den pumpar alldeles för mycket även fast man har ställt den på lägsta läget. Bypass ventil radiatorsystem?


För stor cirkulationspump ? Energiklass A = låg driftskostnad.

Detta innebär minskad energiförbrukning och att eventuella oljud i systemet minimeras. ALPHAnu kan användas i kylapplikationer med . Våt tryckstyrd cirkulationspump i enkelutförande för variabelt eller konstant differenstryck alternativt manuell reglering, försedd med permanentmagnetmotor. Lämplig för cirkulation av värme . Susandet uppstår när vattnet trycks genom ventilen med för hög strömningshastighet. Auto eller man reglering.


Detta beror oftast på att cirkulationspumpen till radiatorkretsen är överdimensionerad och saknar tryckstyrning eller frekvensomriktare.

Materialspecifikation: Pumphjul: . Tryckstyrd cirkulationspump för automatisk eller manuell reglering. Komplett monterad shuntenhet med A-klassad tryckstyrd cirkulationspump. Shunten kan direkt anslutas till Wermgo Rostfri Fördelare VL. Alfa Laval lödda plattvärmeväxlare. Fjärrvärmekrets utförd i tryckkärlsrör.


Tappvarmvattenkrets utförd i rostfria gängrör. Byte till tryckstyrd cirkulationspump. Det vattenburna värmesystemet drivs av en elektrisk cirkulationspump. När man har termostatventiler på radiatorerna öppnar och stänger de i förhållande till rumstemperaturen.


I och med detta kommer trycket i radiatorsystemet att variera. Befintlig cirkulationspump . Det finns mer att göra som t ex att installera en tryckstyrd cirkulationspump för värmen osv. Vi får se när det blir aktuellt.


Ett väl injusterat värmesystem har mycket att vinna med en tryckstyrd cirkulationspump.

Onödigt höga flöden cirkulerar då ej i systemet utan anpassas efter behovet. Dagens nya pumpar är även mycket energieffektivare än de äldre. Avtappnings- och påfyllningsventil Rutv.


Säkerhetspaket med säkerhetsventil. En cirkulationspump har lång livslängd. En tryckstyrd pump som anpassar tryck och flöde efter behov är oftast mer energieffektiv än en standardpump med manuellt inställbar hastighet. Välj gärna en sådan om du köper ny pump.


Solfångarpump eller intelligent självreglerande cirkulationspump för vattenburet värmesystem. Två moder, tryckstyrd som cirkulationspump och steglös varvtalsstyrning för vattenflödet till solfångaren. Styrning av tappvarmvatten med inbyggd energioptimerad tomgångsfunktion. Mätaranslutningar för individuell mätning av energianvändning samt varm- och kallvattenflöde.


I fastighetselen ingår cirkulationspump till värmesystemet, vvc-pump, hissar, frånlufsfläkt samt trapphus- och entrébelysning. Elvärme finns i badrummen. Byggnaden uppvisar en mycket bra energiprestanda tack vare ett bra klimatskal, tryckstyrd frånluftsfläkt med utekompenserat börvärde, tryckstyrd cirkulationspump.


Ställ in fjärrvärmecentralens reglerkurva så lågt som möjligt utifrån ditt komfortbehov. När du ska byta cirkulationspump bör du överväga att byta till en tryckstyrd cirkulationspump då den drar mindre energi. Tag för vana att se över din fjärrvärmecentral regelbundet.


När flödet genom en cirkulationspump minskar ökar tryckhöjningen, vilket framgår av pumpkurvan för den ak-. Resultatet blir att reglerventilerna kommer att arbeta med i . På VVC-ledningen är en tryckstyrd cirkulationspump monterad. Smutsfilter, avstängningsventiler, säkerhetsventiler, dräneringsventiler ingår sekundärsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения