fredag 27 januari 2017

Kakelugnslera

Vår kakelugnslera är av allra högsta kvalitet. Samma lera lämpar sig väl för alla applikationer där lera används som bindemedel. Endast vatten behöver tillsättas. TILL HÅLLBART OCH NATURLIGT BYGGANDE.


Håller du på med kakelugnar eller söker efter klinelera för klineväggar – då har du kommit rätt.

Eldfast lera för murning av eldfast tegel i öppna spisar, kaminer samt kakelugnar. Denna spann innehåller 1 ren lera som du själv torrblandar med sand efter behov. Vår lera bränner inte och kan användas till att täta skarvar t. Skall underhålla en av våra kakelugnar genom att lägga på ett lager kakelugnslera på insidan. Det var min kära fru som inhandlade leran från.


Lerklining eller kalkputs,vad har vi? För reparation av kakelugnar.

Kakelugnslera 5kg - Josef Davidssons Eftr. Se bruksanvisning i handboken. Lerhalten är hög ˃ och den är fri från föroreningar. Skånsk ishavslera, även kallad platålera. Vanligt lerbruk, kakelugnslera , klarar inte den öppna elden.


Blandas med finkornig sand. Det finns eldfast lera, men den är svår att få tag i om man inte köper tonvis. Eldfast bruk i handeln är normalt cementbasera det står inte på den men när det står att man har begränsad tid på sig att arbeta med den efter blandningen så är det inte lera. ELD-RL Pris 199:- Fakta: Lera för murning av eldfast tegel i öppna spisar, kaminer samt kakelugnar.


Observera att alla lera är beställningsvara och kan inte returneras. Badrum med naturliga material. Jag gick en två dagars workshop i Amsterdam hos Carl Giskes, Tierrafino, för att lära mig att göra ytskikt av tadelakt. Väggen är av opigmenterad Tadelakt Stone från Tierrafino. Golv av handslaget golvtegel.


Fogar av kakelugnslera blandat med sand.

Efterbehandling med linolja och . Den dåliga stenen ska bytas ut mot en ny och fogarna ska fyllas med kakelugnslera. För några helger sedan när vi sov över i stugan skulle vi elda i kakelugnen och vedspisen. Volymmässigt är murteglet i formatet så kallade stortegel kanske mest känt. Genom den hantverksmässiga tillverknigen kan teglet framställas helt efter kundens önskemål.


Ingen order är egentligen för liten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения