måndag 23 januari 2017

Köksfläkt med ventilation

Thermex har ett brett sortiment av spiskupor och fläktkåpor. Du får både snygg design och en effektiv ventilation som ger dig en behaglig inomhusmiljö. Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i villa eller flerfamiljshus.


För det andra beror det på vilken typ av ventilation som finns i huset. Utsugsfläkt är vanligast i småhus, i flerfamiljshus passar oftast kolfilterfläkt eller spiskåpa.

Och för det tredje hur din köksinredning ser ut – ska fläkten. En köksfläkt med utsug är helt enkelt en fläktstyrd frånluftsanordning. Den ska ta bort förorenad luft – samma uppgift som en ventilationsfläkt har.


Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter. AC motorer är den vanligaste. Har du ventilation i fastigheten eller inte?


För att kunna ha en fläkt med en extern motor måste du ha ventilation i fastigheten.

Rör och slang till köksfläkt finns hos oss till mycket bra priser. Köp ny köksfläktslang online idag! I själva fläktkåpan finns bara ett timerstyrt spjäll. Centralventilation i en villa ansluts till en motor som kan vara placerad i ett skåp eller på taket.


Köksfläktar för centralventilation är spiskåpor utan motor. Alliancefläktens motor arbetar tillsammans med resten av husets ventilation. Om man har en alliancelösning i sin lägenhet. Vi har en lägenhet med FT system, byggd i mitten på 80.


Ovanvåningen har tilluft, en i varje sovrum, samt ett utsug i badrummet. Annars finns det risk för fuktproblem. Det beror på att där en fläkt med frånluft leder ut all luft från spisområdet ur huset, rensar enbart kolfilterfläkten bort matoset. Luften i sig stannar kvar i bostaden, med fukt och allt.


Filtret i fläkten behöver också bytas med. Självdrag är den vanligaste och äldsta typen av ventilation i enfamiljshus. Det fungerar som så att varm luft stiger upp och ut genom ventilationskanaler, vilket skapar ett undertryck.

Mekanisk frånluft i enfamiljshus innebär att en central köksfläkt kontinuerligt . För att ha ett bra inomhusklimat så är det viktigt att man inte förändrar ventilationen i lägenheten. Vårt hus har centralt placerad till- och frånluft med injusterat luftflöde. Fläkt får inte anslutas direkt till ventilationskanal, då det stör balansen i ventilationssystemet och medför att dina grannar får försämrad ventilation. OBS: Endast köksfläkt med kolfilter och recirkulerande luft får användas! En typisk villabrand startar i mat som lämnats på spisen, eller som har antänts på annat sätt.


Elden klättrar direkt upp längs ventilationen ovanför köksfläkten. Om ventilationskanalerna inte har brandisolerats på vinden kommer elden att spridas till vinden med katastrofala konsekvenser. Den enklaste principen är också effektivast och innebär en köksfläkt med ett separat rör som blåser ut den skämda luften när det behövs. Kika in i vår webbutik för att se alla våra köksfläktar och priser. Välj mellan våra bästsäljare!


Genomför ditt köp direkt i webbutiken, lä. Kolfilterfläkten installeras oberoende av ventilationskanaler. Utsugningsfläkten är vanligast i småhus där det är tämligen lätt att ordna passande ventilation. I flerfamiljshus kan den bara komma ifråga om huset har separata ventilationssystem. I vår arbetsbeskrivning visar vi hur man sätter upp en köksfläkt i ett köksskåp i en . Imkanal - montageanvisningsbild . Husen i föreningen är utrustade med mekanisk frånluftsventilation, s. Det betyder att frisk luft tillförs lägenheterna via tilluftsventiler under fönstren medan gammal luft ventileras ut mekaniskt via frånluftsdon och centralfläktar på hustaken.


Nedan hittar du viktig information om. Om det finns ett separat frånluftsdon behöver spiskåpan eller spisfläkten bara användas när man lagar mat för att forcera bort föroreningarna, matoset och fukten. Observera att en återcirkulerande köksfläkt med kolfilter inte utgör ventilation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения