tisdag 9 augusti 2016

Värmepump utedel

Välkommen till PriceRunner! Jag behöver lite hjälp med placering av luft-luft värmepump. Vad ska jag tänka på för att få en så bra placering av utedelen som möjligt? Avstånd till inomhusdelen.


Det är oftast inomhusdelens placering, som avgör var utomhusdelen placeras, eftersom inomhusdelens placering påverkar . Hej, jag har fått en luftvärmepump installerad från er.

Undrar om det verkligen ska rinna och droppa vatten från utedelen som det gör nu? Det här är en vanlig fråga vi får. Om det rinner vatten från din luftvärmepumps utedel kan du vara lugn, det är i de flesta fall helt normalt. Unico är luftvärmepumpen utan en utomhusdel samt är en kombinerad luftvärmepump och luftkonditionering.


Unico ger dig en behaglig temperatur året om. Vid temperaturer under grader så börjar det bildas frost på värmepumpens utedel. Då värmepumpen inte fungerar optimalt under under isiga förhållanden krävs det därför regelbunden avfrostning för att undvika att inte värmepumpens kapacitet blir för låg.


Om värmepumpens utedel har isat igen, behöver den din hjälp.

Värmepumpen avfrostar normalt själv utedelen. Gör så här: Stäng av maskinen och bryt strömmen. Häll varmt vatten över utedelens lameller (var försiktig så du inte får vatten på elektronik, kretskort, kompressor ochfläktmotor).


Kontrollera om det är is på skyddsgallret på . En värmepump fungerar på exakt samma sätt fast tvärtom då den flyttar energin från uteluften till luften inomhus i ett rum. Detta tack vare kompressorns arbete! Det fungerar som så att när köldmediet ”gasen” (som är en vätska) kommer till förångaren (kylbatteriet i luftvärmepumpens utedel eller växlaren i bergvärmepumpen) . Att hitta den bästa placeringen för din luftvärmepumps utedel är en balansgång mellan effekt, driftsäkerhet och estetik. I det här blogginlägget tittar vi närmare på just de faktorerna.


Utedelen utvinner energin. Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum. Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen , samt rengöra filtret. För att få reda på mer om hur du rengör din luftvärmepump kan du läsa vårt inlägg där vi kommer med konkreta tips.


Kan en utedel bli såhär utan att det är något fel? I så fall, hur fixar jag det, den lär ju inte vara så effektiv nu. Då krävs det att underlaget är jämnt och stabilt så att värmepumpen står stadigt.


Varför kan man inte placera värmepumpens utedel inne?

Då och då dyker den här frågan upp i olika forum. Kan jag inte placera värmepumpens utedel i garaget ? Skulle jag inte kunna montera utedelen i uterummet? Man kan tycka att det är tydligt i . Här listar vi de fem vanligaste frågorna som vi brukar få om värmepumpar av typen luft-vatten, tillsammans med våra svar. Så länge den inte är instängd kan man egentligen placera utedelen till en . Finns det några fakta ang.


Alltså, är det dumt att ställa värmepumpen i norrläge? Tänker mig att solen betyder en del även på vintern. Ska beställa värmepump vilken dag som helst. Snö kan också fastna till utedelen yta.


Allt detta är också helt normalt och det har ingen påverkan till maskinens funktion. Vid behov kan man smälta isen i utedelen genom att sätta värmepumpen på kylfunktion under ungefär minuters tid. Då värms utedelens batteri och smälter bort is och snö.


Till avfrostningsvatten som . Tillverkarens artikelnummer, CU-NZ35TKE. Storlek, 622x824x299mm (HxBxD).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения