måndag 29 augusti 2016

Dräneringstråg värmepump

Kärlet leder bort avfrostningsvatten som rinner ur utedelen när värmepumpen avfrostar. På så sätt skyddas husets grund och fasad. I normala fall är vattnet inget problem - det försvinner ner i jorden. Men när temperaturen faller under noll fryser kondensvattnet till is och kan bilda såväl istappar som små isberg under värmepumpen.


Lösningen ligger i att få bort vattnet från . Smidigt dräneringstråg med inbyggd värmekabel för kondensvatten.

Led bort fukt från värmepumpen och huset, som annars kan gå ner i husgrunden! När det är kallt ute fryser kondensvattnet och värmepumpen har därför en inbyggd avfrostningsfunktion för att fungera i Norden. En säkrare lösning är ett dräneringstråg.


I dräneringstråget finns en värmekabel, som ser till att kondensvattnet inte fryser på. Sedan kan du leda vattnet bort från . När du installerar din värmepump är det därför viktigt att också planera för dränering av värmepumpen. Ett dräneringstråg eller en dräneringspump är självklara tillbehör till din värmepump.


Det löser problemet med spillvatten och ger dig en trygg installation.

Här finner du färdiga lösningar för att enkelt och effektivt ta hand . Ja, långsiktigt är det naturligtvis inte bra. Risk för frostsprängning. Den enklaste lösningen är såklart att luta en skiva mot nederkant av väggen. En bättre och mer hållbar lösning vore ett isolerat rör med en snutt värmekabel i som leder bort vattnet från pumpen.


Sen kan man ju undra varför den sitter så högt . Alltid snabb leverans - Klimatshoppen. Testat för utetemperaturer ned till - 34°C. Nu har vi utvecklat nästa generations dräneringstråg med uppvärmning.


Plasttråget är dubbelbottnat med inbyggd värmematta monterat i en speciell metallfolie bag, för bästa värmespridning. Den speciella plasten är UV beständig, värmetålig och även stöttålig vid mycket låga temperaturer (-grader). Under vintertid brukar kondensvatten från värmepumpen frysa och kan ibland frysa på olämpliga platser. Med ett dräneringstråg kan du enkelt lösa detta problem. Med detta smidiga dräneringstråg leds vatten och fukt bort från värmepump och . Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed års totalgaranti.


Hej Någon som har erfarenhet av dräneringsskål typ pancake: . Hej,dräneringstråget är fullt med is. Värmekabeln känns kall och det verkar ej ligga någon ström på den.

Hur styrs den,nån givare? Går det koppla förbi och laga den till våren? Har lite panik så tacksam för snabba svar :).


En luftvärmepump avger kondensvatten och det kan i en del fall vara nödvändigt att samla upp för att kunna ledas bort till ett avlopp eller dagvattenbrunn. Dränering med tråg för kondensvatten. Våra dräneringstråg från Climatec har integregrad värme och kan förses med isolerad slang och värmekabel för att leda vattnet . Det ligger alltså mellan värmepump och stativ, och utan skruvar och grejer, det bara läggs där mellan vibrationsdämparna. Heltäckande lösning - dräneringstråg.


Det finns också speciella dräneringstråg , som är utvecklade just för luftvärmepumpar. Vattnet avleds enkelt till en lämplig plats. Extremt effektiv inverterpump som är lämplig för utrymmen upp till 1m². Utomhusdelen ger bra värme även vid utomhustemperaturer ned till -°C och är utrustad med värmeslinga samt behovsstyrd avfrostning, vilket gör pumpen till ett bra val i nordiskt klimat.


Ska installeras av behörig kyltekniker. Vattentät trågvärmare för montage på medföljande dräneringstråg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения