måndag 2 maj 2016

Fuktsäkra krypgrund

Olika företag har på senare tid gått ut med reklam att man kan tjäna stora pengar och samtidigt fuktsäkra sin krypgrund genom att konvertera till varmgrund. Vi rekommenderar definitivt inte denna lösning p. Köldbrygga bildas i grundmuren vilket kan få tråkiga följder. Den är också vanlig i daghem, skolor och fritidshus . Med krypgrund avses ett grundläggningssätt där huset vilar på låga grundmurar så att det bildas ett hålrum under huset.


Normalt är detta utrymme ventilerat med uteluft och kallas därför uteluftventilerad krypgrund.

Den här konstruktionen har använts under lång tid och kallades tidigare ”torpargrund”. Dock skiljer sig dagens . Jag blir snart galen av alla dessa olika skolor som motsäger varandra gällande fuktsäkrande av krypgrund. Fylla krypgrund med lösull? Krypgrund , åtgärd och kostnad?


Då den även räknas som den friskaste genom att vädra ut radon, jordbakterier, metangaser med mera är den det självklara valet för många gör-det-självare. Men då krypgrund kan få ett problem med fukt är det viktigt . Med ISODRÄN AB:s kunskaper och med våra produkter, kan alla krypgrunder och alla torpargrunder för både befintliga och nya hus, bli fuktsäkra , energisnåla och radonsäkra. Under huset finns kryp-bar förbindelse från den problemfria kryprunden till den senare, men Den .

Klimatet i moderna krypgrunder ger inte tillräcklig säkerhet mot mögelpåväxt. De förses därför oftast med avfuktare eller . Går det att bygga fuktsäkra krypgrunder? Effekter av åtgärder i uteluftventilerat krypgrunder med fukt- och . Taket skall leda bort regnvatten.


Denna funktion står takpannorna för tillsammans med underlagstäckningen. I samband med regn och kraftig vind kan vatten komma in under pannorna. Detta skall ledas bort av underlagstäckningen som kan bestå av papp på panel eller av skivmaterial typ hård boar . Ungefär varannan krypgrund drabbas av fukt- och mögelskador. Majoriteten av fritidshusen är byggda på plintgrun torpargrun krypgrund eller källare och det är dem vi valt att titta närmare på.


PLINTGRUND På grund av det. För att fuktsäkra och skapa ett torrt, mögelfritt klimat i krypgrunden finns det i princip två alternativ att välja mellan. Det ena är att skapa en så . Under 90-talet byggdes mer än hälften av husen på krypgrund till följd av uppmärksamheten kring fuktproblem med dåvarande konstruktionen vid platta på mark.


Det är viktigt att luftfuktigheten i krypgrunden hålls på en låg nivå så att inte golvkonstruktionen angrips av mögel. Läs mer om isolering av krypgrund. Men idag är krypgrund ett bättre alternativ jämfört med platta på mark.


Argumentet för att använda platta på mark, menar många, är att det är en mer fuktsäker konstruktion än krypgrund.

Lägg till att plattan aldrig hålls ren på byggplatsen så blir slutsatsen den att flertalet sådana konstruktioner inte alls är fuktsäkra idag. Weber har system för flera typer av husgrunder, inklusive kryprumsgrun platta på mark och källare. Mer information hittar du här.


Fördelningen av olika former av skador på krypgrund. Anticimex besiktningsmän noterar olika typer av skador i besiktningsprotokollet. Fuktstpärrteknik hjälper dig fuktskydda och isolera din krypgrund.


Vi kan också hjälpa dig om du har en äldre torpargrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения