onsdag 11 maj 2016

Värmegolv matta

Golvvärme på självhäftande matta , bara att rulla ut. Passar klinker och stengolv. Termostat med individuellt anpassningsbara energisparprogram.


Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv. Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. FRÅGA Vad innebär det för värmecirkulationen om mattor läggs ovanpå sten- resp trägolv som under sig har vattenburen golvvärme ?

Försämras verkningsgraden eller vidaretransporterar mattan värmen ut i rummet? Med vänlig hälsning, Totte. Vid dimensionering av golvvärmesystemet tas hänsyn till vilken typ av . Bor i en villa med vattenburen golvvärme och undrar om det finns något hinder för att lägga mattor på dessa värmegolv ? Svar: Hej och tack för frågan! Utan att veta vad det är för typ av golvvärmesystem du har kan jag inte se några som helst problem i att byta eller ersätta golvbeläggning.


Det finns visserligen luftburna system också, men de kan bara installeras i nybyggnationer och är inte så vanliga. De elektriska är vanligast och finns i många olika varianter, allt från kablar som gjutes in i betong till armerade tunna mattor.

Vet inte om jag ställer denna fråga i rätt forum men jag gör ett försök. Kan man lägga heltäckningsmatta eller andra mattor ovanpå elektrisk golvvärme ? Det beror på mattans isolerande effekt. För att golvvärmesystemet ska fungera bra är det viktigt att värmeelementet inte ”kapslas in” så att värmen inte kan ledas på rätt sätt. Lägg därför aldrig ut heltäckningsmatta eller någon annan matta med. Det innebär att värmen förs ut i rummet via den stora golvytan med en relativt låg temperatur.


Vi har köpt ett hus med laminatgolv i barnens rum där jag vill lägga in heltäckningsmattor för mysfaktorn. Problemet är bara att det är golvvärme i hela huset. Vill så gärna lägga in dessa mattor men fungerar det rent praktiskt? Miljögodkänd av SundaHus. Funderar du på att installera golvvärme ? Här är några goda råd innan du bestämmer dig!


Pergo quickheat är det enkla och smarta sättet att njuta av golvvärme. Ingen gjutning, minimalt med besvär – till och med elektrikern slipper du. Rulla bara ut quickheatmattorna med sina inbyggda värmeslingor och klicka fast dem i varandra. Plastmatta har fördelen att den inte bygger så mycket. Därför väljer många att installera värmefolie under plastmatta pga låg bygghöjd.


Om man ska flytspackla och sedan lägga plastmatta ovanpå så rekommenderar vi ändå värmekabel pga att man då gör all installation på en och samma gång.

Värmekabeln ska i så fall . Flooré erbjuder vattenburen golvvärme till plastmatta. Köp ett av marknadens tunnaste värmegolv som du enkelt lägger själv! Golvets yttemperatur får aldrig överstiga °C. Detta gäller även ytor intill element, under möbler och mattor osv. Med bra möblering, utan för många eller för tjocka mattor , är en temperatur på °C över hela den fria golvytan rimlig, vilket ger en rumstemperatur på cirka °C.


För detta förutsätts förstås att rummet kräver . Anpassar värmeavgivningen. Välj rätt golvvärmesystem för dina behov i tabellen nedan. Standardtermostat för golvvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения