tisdag 17 maj 2016

Små ackumulatortankar

Med en NIBE ackumulatortank kan du sänka dina uppvärmningskostnader genom att lagra varmvattnet och ta vara på överbliven energi. Ett stort utbud av energiklassade tankar för de flesta behov. Ackumulatortank med tappvattenslinga. Får man plats med en tank eller måste flera små användas?


Rektangulära eller runda tankar?

Volymen för de testade tankarna ligger mellan 5och 6liter, vilket betyder att de ofta är för små. Hur stor ackumulatortank behövs? Av flera anledningar är det bättre att köpa en stor ackumulatortank istället för flera små.


En ackumulatortank bör alltid vara så stor att den kan lagra värmen från ett fullt vedinlägg i pannan. Tanken tar mindre plats, har vanligen ett lägre inköpspris och kräver färre rördelar och mindre . En sak som slagit mig nu är att eftersom livslängden på en ackumulatortank är lång om allt varit som det skulle vara i värmesystemet den suttit i. Då jag sett på Blocket att det finns många små tankar till salu till väldigt förmånliga priser så tänkte jag: Varför inte koppla ihop en . Storlek av ackumulatortankar ?

Stor volym för små utrymmen. Förvärmningsslingor och meter. Solslingor och meter.


Har manlucka för att kunna byta eller . Jag försöker ta reda på om det finns små ackumulatortankar för husvagnar, båtar, torpet eller liknande. Tankar som inte är stora monster som man brukar hitta i en vanlig villa. Alltså en acktank som inte är 500L (eller större och väger ett ton)!


Jag har försökt att se efter små acktankar men går bet på att se om . Isolering av toppklass och tillräcklig tankstorlek garanterar högsta möjliga besparing. Inköpspris samt monterings- och tillbehörskostnader för en stor tank är betydligt lägre än för alternativa små tankar. Användningen av en Akvaterm ackumulatortank är oberoende av energikälla och uppvärmningssystem. En tremetersstock kapas bara gånger. Samma gäller vid klyvning.


När andra pratar stora anläggningar är de små i jämförelse med min tänkta anläggning. Det är svårt att hitta folk som kan ge . Undrar om någon vet vem som tillverkar och säljer små ackumulatortankar ? Framtagna speciellt för att dockas till värmepump.

Finns i galvaniserad plåt, vit plåt kan erhållas mot tillägg. Att ha en bra isolering på sin tank är avgörande för ekonomi och verkningsgrad. Vi tillverkar även specialanpassade tankar efter kundens önskemål. Det kan vara enda lösningen i vissa fall när utrymmet inte räcker till i befintliga pannrum.


Exergiförlusterna är i sammanhanget försumbara ur ekonomisk synpunkt förutsatt att laddnings- och urladdningsutrustning är väl utformade samt att. Mycket små inbyggnadsmått. EPP-isolering är standard. Laddomat är en komplett enhet som ger enkel och säker inkoppling och perfekt laddning av tanken.


Risken för skador genom överhettning ökar. Anskaffningspris samt monterings- och tillbehörkostnader för en stor tank är betydligt lägre än för alternativa små tankar. Som värmekälla kan förutom sol, ve.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения