fredag 27 maj 2016

Motströmsvärmeväxlare

Motströmsvärmeväxlare har från- och tilluftskanalerna helt separerade. Detta förhindrar internt läckage mellan från- och tilluften och förhindrar lukt och fukt. De finns i första hand i enfamiljshus och i flerfamiljshus som har separata ventilationsanläggningar i varje lägenhet.


Tekniken är enkel, där till- och frånluften . Kallas även för plattvärmeväxlare eller korsströmsvärmeväxlare inom ventilation där medierna passerar varandra i ett lamellpaket av veckade aluminiumplåtar. Konstruktionen gör rengöring komplicerad .

Diagrammet visar hur energianvändningen varierar över året för en motströmsvärmeväxlare. Notera hur behovet av energi för avfrostning ökar drastiskt vid utetemperaturer under -7°C på grund av att frost och is i värmeväxlaren måste avlägsnas. För att värmeväxlare inte ska förlora funktionen måste de . Den har ett tvärsnitt som gör att luftströmmarna har en längre väg att växla värmen.


För att få så stort värmeutbyte som möjligt behöver luftflödena tillföras i motsatt riktning, därav namnet motströmsvärmeväxlare. Roterande värmeväxlare har alltid ett internt läckage mellan från- och tilluften, se pkt 1. Detta medför att en del av den ”förbrukade” frånluften tex från toalett, förrå mm blåser in med tilluften och kan skapa luktöverföring. Erbjuder högeffektiva ventilationsaggregat med motströmsvärmeväxlare med hög verkningsgrad.

Experter på energiåtervinning i villa för bra villaventilation. VEX3med grøn baggrund. Aggregatet är avsett för ventilation av fastigheter av olika slag.


Luftbehandlingsaggregat RIS V EKO 3. Tack vare dubbelvikta kanter ( ggr materialtjockleken) erhåller man en tät och stark konstruktion. Korsströmsceller som klarar upp till 80°C. Tyvärr så är ofta den information man får, från någon som tillverkar antingen roterande eller plattvärmeväxlare (eller andra mer udda typer).


Detta medför tyvärr att informationen kan vara lite missvisande (ibland rent vilseledande) En del av informationen . Rec Temovex är kompakta aggregat i skåpsmodell utformat som en vitvara. FTX- aggregatet placeras på golv i tvättstuga, badrum, pannrum eller lämpligt varmutrymme. Avdelningen för bygg-, energi- och miljöteknik. Utvärdering av avfrostning med ackumulatortank för motströmsvärmeväxlare. En teoretisk forskningsstudie med fokus på effektiviserad avfrostning för motströmsvärmeväxlare i ventilationsaggregat.


Examensarbete, Grundnivå ( högskoleexamen), hp. De värmeväxlare som valdes till jämförelsen var en roterande- och en motströmsvärmeväxlare. Simuleringar har gjorts på de olika aggregaten via de olika tillverkarna. Värdena från simuleringarna har sedan använts för att göra beräkningar på värmeväxlarnas energibehov i .

Topvex är en serie effektiva luftbehandlingsaggregat som uppfyller marknadens höga komfort och energikrav. Den platta (F) versionen av Topvex har sedan tidigare roterande värmeväxlare. Nu lanserar Systemair Topvex FC med motströmsvärmeåtervinning.


Vi har korsat två av våra största succéer och tagit fram Envistar Top med motströmsvärmeväxlare i Home Concept-utförande. Den största anledningen till succén är att man sparar upp till av golvytan jämfört med ett gavelanslutet . Detta annonserades av tillverkaren av ventilations- och luftbehandlingsaggregat vid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения