fredag 20 maj 2016

Vinter allergi

För att avgöra om du har höst och vinter allergier, kan din läkare remittera dig till en allergi specialist om han bestämmer du inte har en kall. Allergolog kommer ställa detaljerade frågor angående din medicinska historia och följer upp med en fysisk undersökning. Han kan då besluta att göra ett hudtest eller . Men i år har det varit en mild vinter.


Hasselbuskarna har redan börjat blomma och som pollenallergiker kan man absolut känna av det, säger Agneta Ekebom, intendent på palynologiska laboratoriet, som står bakom pollenrapporten. Det har blivit allt vanligare att hasselbuskarna börjar blomma redan i .

William Reisacher, der er direktør for Allergi Centeret på NewYork-Presbyterian Hospital og Weill Cornell Medical Center i New York. Pollensæsonen er de sidste mange år blevet længere, og derfor kan folk med sæsonbetonet allergi opleve, at deres symptomer strækker sig langt ind i vintermånederne, siger Reisacher. Kuldeallergi er i medisinsk forstand ikke en allergi , men snarere en overfølsomhet. Nysen og hoste er almindeligt i løbet af efteråret og vinter og ofte er det svært at fortælle , hvis du har en almindelig forkølelse eller hvis du lider af allergi. De fleste ikke forbinder vinter med allergi , men allergier vedvarer inn i og gjennom de kalde månedene, da de utgjør litt forskjellige problemer enn de gjør i løpet av de tre andre årstidene.


Nysing og hoste er vanlig i løpet av høsten og vinteren, og ofte er det vanskelig å vite om du har forkjølelse eller hvis du lider av allergi. Blir du alltid forkjølet om høsten - eller har du tenkt over om symptomene egentlig er tegn på høstallergi? Mange mennesker tror høyfeber og allergier er forbeholdt våren, sier Matthew Bucklan lege ved Royal London Hospital til Daily Mail. Men det finnes flere syndere enn bjørkepollen, for eksempel .

ALLERGI : Mild vinter og tidlig vår høres deilig ut for de fleste av oss, men ikke for dem som reagerer på or- og hasselpollen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox. Er du blant dem, vil immunsystemet ditt øyeblikkelig gå i gang med å nedkjempe de mikroskopiske inntrengerne ved at slimhinnene i nese, . Allergi er noget man får, hvis kroppen pludselig opdager nogle stoffer, som den ikke bryder sig om.


Det kan være ting, som ikke før har givet problemer, og som andre mennesker godt kan tåle. Blomsterstøv (pollen) fra planternes hanblomster for eksempel. Det er jo ikke noget, som på nogen måde skulle være farligt for . Ved at skrive netop Vinterallergi fandt jeg nogle sider som omtaler dette. Det handler netop om centralvarme, støv og støvmider. Støvmider har jeg ikke skænket en tanke.


Köldallergi kallas på läkarspråk köldurtikaria och är egentligen inte en allergi utan en överkänslighet mot kyla. Allergin förekommer i hela världen men kan förstås vara extra besvärlig i ett kallt klimat som det svenska. Reaktioner som eksem och att huden kliar kan utlösas av såväl kall luft som kallt vatten och i vissa fall även . De fleste mennesker ikke forbinder vinter med allergi , men allergi fortsætter ind i og gennem de kolde måneder, når de udgør lidt forskellige problemer, end de gør i løbet af de tre andre årstider. Indendørsallergi skyldes meget ofte allergi over for husstøvmider.


Lav luftfugtighed i boligen om vinteren kan begrænse miderne. Læs om husstøvmideallergi. Då skriver vi ut allergitabletter till dig då.

Jag vaknade för två veckor sedan med ögonlock värdiga en puckelryggig kyrktornsinneboende. Gömde mig under täcket i tre dagar utan att det gick över. Husstøvmider kan gøre dig syg. Efterår og vinter er højsæson for husstøvmider.


Løber din næse og klør øjnene, bør du se nærmere på indeklimaet i din bolig. Forskarna hittade hur som helst en koppling mellan när på året du är född och risken för att utveckla allergi och eksem. Barn födda på hösten har exempelvis en ökad risk för att drabbas av eksem jämfört med barn födda på våren. Och barn födda på höst och vinter riskerar astma och allergi i större . Allergi innebär att man är överkänslig mot ett visst ämne och därför får besvär när man kommer i kontakt med det ämnet.


Kvalster är mycket små djur som inte är synliga för blotta ögat. De kan finnas i hemmet och lever på avfallna hudflagor. De trivs i fuktigt och varmt klimat.


Det finns därför mer kvalster i södra Sverige än i. Hos lege med kunnskaper om allergi kan du bli prikktestet for å se om du reagerer på pollen, husstøvmid muggsopp, partikler fra dyr osv. En liten dråpe som inneholder et teststoff, for eksempel en pollenoppløsning, legges på huden. Gjennom denne dråpen stikkes det et lite hull i huden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения