måndag 18 april 2016

Vanliga fel på värmepumpar

Som skydd mot höga reparationskostnader rekommenderar han specialförsäkringar som kan täcka upp självrisk och åldersavdrag i den vanliga hemförsäkringen. Det händer att det ringer kunder till oss, som menar att de har fel på sin värmepump. Här har vi samlat de vanligaste felen, och hur du går tillväga för att lösa dem. Tyvärr uppstår ibland olika problem även med värmepumpar.


Enligt en rapport som försäkringsbolaget Folksam tog fram, kan man tydligt se att antalet problem med värmepumpar har minskat.

Det finns en del vanliga problem som uppstår runt luft-luftvärmepumpar. Dyra fel vanliga på luftvärmepumpar. Mot den bakgrunden står det klart att värmepumpar för berg-, jord- och sjövärme är det bästa framtidsvalet.


I de flesta moderna värmepumpar kan driftstider och temperaturer knappas fram direkt från kontrollpanelen med hjälp av manualen. På äldre värmepumpar finns ofta små termometrar, instuckna direkt i rörledningarna. Läsarnas vanligaste värmefrågor! Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen.


Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset.

Nedan listas en del problem, som kan uppstå och vad du kan göra åt dem. Sanyo värmepumpen fungerar inte. Många gånger har felet ingenting med värmepumpen att göra, utan handlar om eltillgången. Värmepumpgrossisten att du alltid bör kontakta din återförsäljare i första han så att de kan skicka en certifierad tekniker för att åtgärda problemet.


Om du själv går in och försöker laga din värmepump kommer inte garantin att gälla. Finns ju många som köper(privat) importerade värmepumpar med samt låter en kyltekniker installera bara, då har ju kylföretaget bara garanti gent emot kund på utfört arbete inte på enheterna i sig. I det fallet kan det vara knepigare att få garantier att gälla. Phillinea - Stämmer bra att man bör undvika att köra . Allt du behöver veta inför service av din värmepump. Har det uppstått problem med din Värmepump ? Men att reklamera en trasig värmepump till branschens egen reklamationsnämnd kostar pengar, och ytterst få konsumenter gör det.


Panasonic felkod H– Fel på innedelens . Nu kräver Sveriges Konsumenter en. Nu har vi också haft två extrema vintrar, och då har vi ju sett att det har uppkommit fler fel än normalt. Ny statistik visar att skadorna på värmepumpar fortsätter att öka.


Orimligt för såpass dyra och nya produkter, anser Folksam.

Om vi jämför med en bil så behöver även den service med jämna mellanrum för att säkerställa funktionen. Vissa fel kan du enkelt åtgärda själv, medan andra kräver att du kontaktar den som installerat din värmepump. Läs också i manualen där det ofta finns tips för just din modell. Här finner du svar på de vanligaste frågorna gällande luftvärmepumpar och luft- vatten värmepumpar. Du är också välkommen att kontakta oss!


Alla Thermias värmepumpar har tre års produktgaranti som gäller från installationsdatum och när den har gått ut så har du ytterligare tre kostnadsfria år med trygghetsförsäkringen som gäller på hela produkten. Här följer några av dom vanligaste felen på luftvärmepumpar och reparationerna vi utför. Vanliga reparationer vi gör är. Luftvärmepumpen låter mycket. Undrar du något om din produkt från NIBE?


Värmepumpar Solcellspaneler Varmvattenberedare Accumulatortankar Beredare Ventilation Pellets- och vedpannor. Kommunikation med produkten. Om en 6kw värmepump räcker eller inte beror ju på hur stort effektbehov du har i huset, en 6kw Nibe klarar ju inte av att värma ett stort dåligt isolerat.


De flesta kunder vet inte tillräckligt om värmepumpar så det är illa att få fel info. Gäller alla värmepumpar ! Det måste alltid finnas ett. Rengöring av värmepumpar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения