måndag 11 april 2016

Fuktmätningar

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Utvärdering av färdiga hus. Fuktmätningar i fyra trähus.


Placering av en fukt- och temperatursensor i ytterdelen av en träregelvägg . För att säkerställa att HUS AMAs krav uppfylls har Rådet för Bygg Kompetens ( RBK) tagit fram ett omfattande och branschgemensamt kontrollsystem.

Systemet bygger på att fuktkontroll i golvkonstruktioner av betong skall utföras av en RBK Auktoriserad fuktkontrollant och därigenom säkerställa att fukttillståndet i betong. Powered by Creamarketing WebAdmin 4. Detta efter att mätningsmanualen uppdaterats. Den nya versionen gäller sedan oktober. Att mäta fukt – göra en fuktmätning – är en försäkring för ditt hus och din hälsa.


En fuktig miljö är det perfekta klimatet för mögelsvamp, röta och hussvamp mm. Olika mögelsorter orsakar olika problem, men alla kan orsaka stora skador på ditt.

Robin har gått kurs och skrivit slutprov med SBR Byggingenjörerna i Sverige och är nu godkänd att utföra fuktmätningar enligt deras principer. Vi har utrustning för att utföra dessa mätningar i princip alla förekommande . Ett intyg som styrker att kontrollanten ifråga är allmänt lämplig att utföra fuktmätningar i betong. Alla mätprotokoll ska personligen arkiveras i tio år. Fuktkvot och relativ fuktighet? FUKTKVOT= vikten av vattenmängden i en viss volym av ett material i förhållande till vikten av samma volym torrt material.


EXEMPEL: En träbit väger 1g. Träbiten torkas i ugn vid 1°C tills den inte längre minskar i vikt. SanCon erbjuder ett brett utbud med olika ingenjörstjänster.


Våra byggnadsingenjörer utför bland annat fuktmätningar , skadegranskningar och konditionsgranskningar i samband med planering av renovering eller sanering. Våra samarbetspartner är RBK-auktoriserade fuktkontrollanter. RBK mätning säkerställer korrekta fuktmätningsresultat vid produktion.


En felaktigt utförd fuktmätning kan ge omfattande problem såsom golv som inte fäster eller kemisk nedbrytning av mattor som i sin tur leder till innemiljöproblem och . Av SBR godkänd besiktningsman. Ingenjörsfirma Hans Sandelin AB.

Utredningar av inomhusmiljön. Vi är verksamma i sydöstra Sverige runt Kalmar, stora delar av Småland samt Blekinge och Öland. Styrelsen kontaktar berörda och bjuder in på informationsmöte. Hittills har staden gjort mögelundersökningar och fukt- och bullermätningar gratis.


Orsaken till att tjänsterna nu börjar kosta är att staden ska spara plus att tjänsterna har missbrukats. Asko Myntti som är hälsoinspektör i Vasa säger till radio Vega .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения