torsdag 21 april 2016

Luftavfuktare vind

Beskrivning av begreppet vindsavfuktare och vad du ska välja för avfuktare för att säkra klimatet på vind. Det gäller att jämföra rätt då olika typer av avfuktare inte är ämnade för alla klimatförhållanden som kan finnas i ett hus. Avfuktaren ska vara anpassad till det område man har avfuktningsbehov inom, särskilt när det gäller avfuktare för kalla utrymmen som krypgrun vind , källare, sommarstuga etc.


Information om fukt, avfuktare och mögel även kallat vindsmögel. Patenterad teknik för hygrodynamisk avfuktning.

TrygghetsVakten Vind Start är en hygrodynamisk avfuktare med exceptionell teknik. Till skillnad från andra avfuktare , kontrollerar den ventilationen på vinden genom att endast ventilera vinden när detta är gynnsamt. På så vis blir den mycket energisnål.


Jämför priser och läs recensioner på Värmepumpar Tillbehör. Välkommen till PriceRunner! Rätt styrt är det dessutom extremt energisnålt.


Luftavfuktaren är lämplig i uteluftsventilerade utrymmen såsom vindar och krypgrunder.

Gärna i kombination med hygrodynamisk luftavfuktare. Normalt varierar omgivningens fuktighet mycket under de perioder vindsutrymmen har som mest problem och därför räcker det ofta att bara kontrollera ventilation. Skulle det ändock vara fuktigt ute så länge att det hinner ackumuleras skadliga mängder fukt på vinden så . Rätt luftavfuktare på rätt plats kan bidra till att förbättra inomhusmiljön utan att du behöver höja värmen. Det finns luftavfuktare för olika användningsområden.


Energimyndigheten har testat luftavfuktare med tre olika metoder . Det kanske räcker till att börja med att sätta in en värmefläkt, det är antagligen för kallt för att en avfuktare skall fungera bra. Med en luftavfuktare får du hjälp att hålla fuktbalansen i luften på en gynnsam nivå. I boendemiljö, förrå källare och på vinden – oavsett utrymme minskar avfuktaren risken för fukt- och mögelskador och ger ett fräschare inomhusklimat.


Våra avfuktare och krypgrundsavfuktare är marknadens effektivaste och energisnålaste avfuktare. Våra avfuktningsaggregat är avsedda för krypgrun torpargrun källare, vind , torkrum, garage mm. I många fall, när fukthalten är för hög, är en effektiv lösning att installera en avfuktare eller mekanisk ventilation, vilken väljs efter just de förutsättningar som råder och för att vara så energi- och kostnadseffektiv som möjligt.


Om det redan uppstått skador, som till exempel mögel eller röta, kan vi hjälpa till med . Här hittar du produkter från svenska Trygghetsvakten för avfuktning i krypgrunder och vind. Oavsett om det är en avfuktare för vind eller krypgrund har vi de tryggaste lösningarna för er. Patrik och hans familj blev drabbade av mögel på sin vind i villan utanför Stockholm.

Skissen ovan visar en vind med en installerad DST- avfuktare. Det här huset drabbades troligtvis p. Jag har efter tilläggsisolering fått fuktproblem på min kallvin och nu söker jag metoder för att åtgärda detta. Som jag läst mig till så står det mellan varianter: 1: Trygghetsvakten Vind eller Ventotech Ventovind ( bygger på samma principer ) 2: Avfuktare , typ en sorptionsavfuktare t. Har klassisk vind med tillhörande fuktproblem av och till. När det gäller säsong för avfuktning så går min avfuktare så fort det är varmare än grader och behov att avfukta finns från ungefär mars till nov ungefär så tidsmässigt överlappar det ganska väl.


Nu är jag ingen hejare på . Hej alla glada krabbelurer :)! Ventilationen i huset består av några ventiler som går att öppna vid behov, och. En avfuktare från Electrolux fungerar också som luftrenare tack vare inbyggda filter.


Vilken typ av avfuktare skall du välja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения