fredag 8 januari 2016

Öppen eldstad inomhus

Eftersom den varken har en skorsten eller riktig eld slipper du både rök och sot som annars kan smutsa ner möbler, golv och tak inomhus. Däremot får du, precis som med en riktig. I eldstaden förbränns bioetanolen och skapar lågor som ser ut som en öppen eld.


En timmes eldning kräver upp till en . PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT. Elegant eldstad för hörnet!

Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn. Få ting är så hemtrevliga under hösten som en öppen spis där en brasa sprakar. Spisen i sig är ofta vacker, vilket bidrar till hemtrevnaden. Den avger också viss värme, men hur mycket beror mycket på hur spisen är utformad.


Med en insatskamin i eldstaden blir spisen både vacker och effektiv. Tändspjället ska återställas i utgångsläge, då det börjat brinna ordentligt i eldstaden. Då lagrar eldstaden värmen och den försvinner inte rakt genom pipan ut till kråkorna såsom i en öppen spis.


Skorstensfria eldstäder kan framförallt vara en fördel i många lägenheter som saknar rökkanaler.

Låt Mariebergs öka mysfaktorn med en skorstensfri eldstad. Med en eldstad från oss på Keddy eldar ni både säkert och miljövänligt. Här hittar du snygga braskaminer och eldstäder med hög mysfaktor inomhus. De består av en insats ( eldstad ) som placeras på golvet och byggs in med betong. Ytan kan ofta målas med vanlig strukturfärg.


Ibland måste ett gjutet golv finnas. Rumsluft cirkulerar mellan . En eldstad är en anläggning där kontrollerad eld kan göras upp för uppvärmning, matlagning och andra vardagliga sysslor. Värmepannan, till exempel pelletspanna, är en modern form av eldstad , med syfte att svara för uppvärmning och varmvattenproduktion. Här kan du hitta ungefärliga priser på våra kaminer och eldstäder. Ta kontakt med dina närmaste återförsäljare för exakta priser och kampanjer.


Välj mellan Vaunis utbud av skorstensfria kaminer och hitta lösningen för just ditt hem. Kontakta oss för info om möjligheterna med en eldstad utan skorsten. Vill du uppleva känslan av en värmande och levande kamin , men vill slippa röken?


Fundera på en kamin utan skorsten. En etanolkamin kan verkligen lysa upp hela rummet. Våra skorstensfria kaminer eldas med spisbränsle vilket gör .

Priserna är från Vedkraft och är exklusive installation och skorsten. Plåtskorstenen kostar hos. Den som vill mura en öppen spis och sätta in en instats, vänder sig till en murare.


Bygger du hus med vedpanna eller annan eldstad finns det en hel del regler och riktlinjer du ska förhålla dig till, vad gäller avstånd till brännbart material och dimensionering. Har du tänkt värma upp huset med vedpanna krävs exempelvis ett separat pannrum som utformas som en separat brandcell, denna . En annan vanlig brandorsak är att för mycket ved läggs på elden. Det blir helt enkelt för hett i skorstenen och bjälklaget kan fatta eld. Med moderna öppna spisar, kaminer eller annan typ av eldstad inomhus följer rekommendationer hur det ska eldas. Saknar din eldstad instruktion finns grundregeln att elda högst kg ved . Du som ska installera panna eller kamin bör använda modern teknik med miljögodkänd panna och ackumulatortank.


När du vill installera en ugn i hemmet passar vedkamin, brasinsats, öppen spis eller liknande alldeles utmärkt. Du bör först kolla så att ugnen fungerar tillsammans med din skorsten. Sådana skärmar placerades ofta runt en öppen eldstad för att ta bort det karaktäristiska kalldrag bakom ryggen som man annars kan känna när man sitter framför en brasa. Ett rum utan eldstad ansågs inte längre vara tjänligt som bostad. Nu har åkrarna förvandlats till en stor schaktplats med en sprakande eldstad i mitten.


Förebygg risken för bränder genom att se till att installationen sköts på rätt sätt, att du eldar på rätt sätt och att sotning och brandskyddskontroll görs. När du ska köpa skorsten och eldstad finns det några frågor du bör ställa dig. Spisarna är framställda utav pimpsten, ett natur- material från Isländska vulkanen Hekla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения