fredag 22 januari 2016

Genomföring skorsten

Genomföring av bjälklag och väggkonstruktion. Inbyggnad i omslutande schakt. Montering av skorstensmodul. Nu ska en montör montera min kamin, men jag är ändå nyfiken.


Hur gör man med tätheten när man drar upp en skorsten genom plasten?

Hur varm får ett rökrör genom väggen bli utan att. Avstånd till brännbart, skorsten - innerdörr. Typgodkänd i högsta täthetsklassen (klass D).


I föregående inlägg nämnde jag att vi även kan göra en GENOMFÖRING i huven om man har en eldstad som används. Nu när vi går mot lite kyligare tider tycker många av oss att det är mysigt och skönt att tända en brasa i kaminen eller den öppna spisen där hemma. Kanske tänker man då att det inte går . Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material.

Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet. Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun?


Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat. Ju varmare ett material blir, desto mer värme leder det. I tabellen bredvid ges några exempel på värmeledningsförmåga för olika material.


Läs allt om hur värme överförs och undvik fällorna när du installerar skorstenen. När det gäller byggprojekt, som installation av eldstad och skorsten , finns plan- och bygg-lagen (PBL) samt plan- och byggförordningen (PBF) att följa. Det återfinns även texter . Misa skorsten ska vid genomgång bjälklag monteras mm från brännbart material men det behövs inget schakt. Skorsten ska dras ner minst 3mm i basturummet, vid kortare måste man använda brandskydd i tak.


Täckplåt och isolering av övergång i bjälklag.

Få råd och instruktioner för hur du underhåller skorstenen. Vi visar även hur du bygger en ny skorsten. Går skorstenen igenom en oisolerad vägg? Byggbeskrivning BIOMODUL.


Håll upp minst mm till brännbart och täck förslagsvis genomföringen med genomföringsplåtar. Då används sannolikt BIOMODUL med mm. Svart innertakstätning för genomföring 0-grader. Anslutningsrör utan isolering. Rökgångsdelarna är ytbehandlade med svart värmebeständig pulverlack.


Användning: För genomföring av runda skorstenar Ø 200–2mm. Rökgångens förlängningar 4mm och 9mm finns under tillbehör ovan. Komplettera med förlängningarna för att erhålla den längd på rökgång . Har ingen skorsten eller liknande utan skall helt enkelt dra rör ut i luften. Röret skall gå ut genom väggen och förbi takfoten. Hur högt skall röret sticka upp från takfoten?


Att kaminen skall stå på skyddsplåt och att denna plåt skall följa röret längs väggen är jag på det klara med. Likaså att genomföringen i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения