måndag 18 januari 2016

Shuntgrupp golvvärme

Shunten blandar det varma vattnet från värmekällan med vattnet som cirkulerar golvvärmesystemet för att uppnå rätt temperatur. Samtliga shuntar är tillverkade i . LK Fördelarshunt VSShuntgrupp avsedd för system med huvudpump. Först måste jag erkänna att just golvvärme är ett utvecklingsbart område rent kompetensmässigt för mig.


Dock fick jag nyligen en offert på min kommande golvvärme där man även projekterat med en shuntgrupp. Detta blev jag lite fundersam över då jag trodde att shuntgrupp enbart användes när man .

Blandningsventil istället för shuntgrupp under. Detta innebär att om det finns ett system som är kombinerat med golvvärme och radiatorer så skall en shunt installeras. Shunten har till uppgift att blanda det . Golvvärme - Shuntgrupper. Om värmen kommer nerifrån fördelas den jämt och fyller hela rummet.


Den sköna känslan förstärks ytterligare genom att Uponors system för golvvärme ger dig möjlighet att sänka din energiförbrukning. Tillbehöret som är nödvändigt i nästan varje installation är en pump- och shuntgrupp. Denna har till uppgift att: Shunta (reducera) radiatorkretsens varmvattentemperatur till nivåer som är lämpade för golv.

Vanligtvis är radiatorvattnet för hett, vilket äventyrar både komfort och golvmaterial. Här finner du svaren på de vanligaste frågorna gällande golvvärme och vad man bör tänka på om man funderar på att lägga golvvärme hemma. Shuntgrupperna placeras i undercentralen (UC) eller i fläktrummet intill ventilationsaggregatet och styr rätt temperatur och flöde till de olika objekten ( radiatorer, golvvärme och ventilation) i värmesystemet. Med varje shuntgrupp i sortimentet presenteras nedladdningsbar teknisk dokumentation. Här har vi samlat alla våra Shuntar och tillbehör från kända och klassiska VVS- tillverkare.


Om du behöver hjälp att . Välkommen in till en riktig VVS-leverantör! Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Komplett shuntgrupp bestående av cirkulationspump, rumstermostat med meter kapillärrörsgivare, maxbegränsning av framledningstemperatur samt erforderliga monterings- och.


EnergiJägarnaDorocell konstruktion, projektering och försäljning av värmegrunder och golvvärme. Thermomur , Souteräng Vattenburen golvvärme. Jisses vad dåligt det är med nya trådar,,, vad gör ni?


Käkar julskinka och sover julruset av er? Jag håller på att justera värmen i kåken efter bergvärmeinstallation i mars. Nu är det kallt ute och ev förändringar märks relativt snabbt.


Har du lagt golvvärme i ett enstaka rum och installerat en liten pump- och shuntgrupp av typ Push 12. Ska golvvärmen ge önskad funktion, måste golvvärmekretsen förses med en egen pump- och shuntgrupp.

Motståndet i de långa slingorna är väsentligt mycket större än över radiatorkretsen där dessutom tilloppstemperaturen är för hög. En kombinerad värmelösning med radiatorer och golvvärme ger hög komfort. Här följer skäl till att välja golvvärme i kombination med radiatorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения