fredag 22 januari 2016

Gjutjärnsspis husqvarna

Vedpisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Den sammanlagda vikten har därför ökat till 1kg vilket gör att spisen avger strålningsvärme under en längre tid än den . Vedspisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Spisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. När de gamla vedeldade spisarna av gjutjärn togs ur bruk var det väl få som trodde på att de skulle bli populära igen.


I dag försöker man inte bara rädda gamla vedeldade gjutjärnspisarna, utan man tillverkar också nya i stiltrogna vedeldade gjutjärnsspisar som var vanligt förekommande för hundra år sedan.

Dateringen kan dock sällan bli alldeles precis eftersom många spisar har haft ganska långa tillverkningsserier som till exempel . Så här gör du - Eldar du i din kökspis kontinuerligt behöver du troligtvis inte den här beskrivningen. Handlar det i stället om spisen på fritidsstället, eller. Kampanj på alla våra vedspisar! Westbovedspisen är en nytillverkad gjutjärnsspis , konstruerad efter en av Sveriges mest sålda vedspismodeller. Ytterligare ett nytt utseende finns att välja i mellan på . Verkningsgrad 7 Höjd 3mm.


Nytillverkad gjutjärnsspis. Klassiska vedspisar i modern tappning.

Förutom moderna vedspisar säljer vi klassiska vedspisar från äldre tider som fortfarande tillverkas idag. Scandinavisk Spismiljö vedspisar är nytillverkade klassiker. En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet.


Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström. Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. Vi har massor av reservdelar till vedspisar.


Vi försöker ha så mycket som möjligt i lager. Vi kan också hjälpa er med att gjuta upp nya delar. Kontakta oss och berätta vilken vedspis du har och vad du behöver. Uppe på vedspisen finns en skruv märkt Ö. Husqvarna No Äldre modell. Endast avhämtning, Södermalm Stockholm.


Nederkant på rör, 6cm. Ovankant på rör, 7cm. Wamsler K1Exclusive, kW. Ankarsrum smalspis, kW. Bild på Westbo Standard .

Helrenoverad gjutjärnsspis. Min vedspis har hela tiden haft en tendens att leverara röken in till köket istället för ut till skorstenen. Det fungerade ändå någorlunda under vintern, när man väl lyckats få drag (jag tror att det rörde sig om att få skorstenen varm).


Auktion - dagar kvar, 3kr på Tradera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения