fredag 8 januari 2016

Vattenmantlad kamin med ackumulatortank

Med våra hantverkare och installatörer blir din vattenmantlade kamin och värmesystem rätt för huset. Men med en vattenmantlad lösning får man brasmys i rummet där kaminen står. Det mest resurssmarta alternativet är att koppla vår vattenmantlade kamin till en ackumulatortank.


Vi erbjuder kompletta paketlösningar för att nyttja energin både effektivare och mer ekonomiskt. Energismart värmelagring i ackumulatortank. Vattenmantlad - en energismart lösning!

En vattenmantlad kamin kan tillsammans med en ackumulatortank stå för hela husets värme och varmvatten. Köp en ackumulatortank som lagrar värme då får du den mest energismarta lösningen. Det som du tjänar på att köpa våra fristående eller inbyggda . Planen är att utnyttja det befintliga radiotorsystemet (vattenburet såklart) och sedan sätta in en vattenmantlad kamin av typen Olymberyl Aidan kW och en Borö 750L ackumulatortank.


Jag bifogar ett flödesschema på hur jag har tänkt. Som ni (förhoppningsvis) ser är det ett öppet system med kaminen på . Det smarta i en vattenmantlad kamin ligger således i att vi utnyttjar värmen i hela huset och att vi kan nyttja värmen över en längre tid (om den är kopplad mot en ackumulatortank ). Till dig som redan har en vattenmantlad kamin och ackumulatortank.

Kontrollera om din ackumulatortank är förberedd med solslinga. BILD:kökspanna vedspis med. Om du vill veta mera kan . Så fungerar en ackumulatortank.


Med en ackumulatortank får du många valmöjligheter. En väl genomtänkt ackumulatortank optimerar värmesystemet. Den kan användas tillsammans med värmepump, solvärme, vedpanna eller varför inte som på bilden, ihop med en vattenmantlad kamin och den fungerar vid behov även . Den gör att du får bättre komfort i huset och för att värmen inte enbart går ut till det rum kaminen står så finns möjlighet att lagra energin i en ackumulatortank som du kan använda när den behövs. Har du frågor, kontakta oss, vi hjälper . Kakelugnspannan är en högeffektiv kakelugn med inbyggd ackumulatortank som fördelar värmen jämnt i hela ert hus via det vattenburna värmesystemet.


När du eldar i en kakelugn eller en vattenmantlad kamin från kakeugnspannan så värms vattnet som finns i kakelugnen, och cirkulerar ut i ditt befintliga vattenburna . Den passar bra i energisnåla hus och i hus som inte har en källare eller något annat utrymme för installation av en sedvanlig vedpanna. Om kaminen är den huvudsakliga värmekällan kan systemet kompletteras med till exempel . Aidan är en av våra mest populära vattenmantlade braskaminer med hög prestanda och klarar att värma ca 150m2. Med hjälp av en ackumulatortank kan du spara så mycket att den är betald innom några år. En modern gjutjärnskamin med låg Co halt.


En neutral ackumulatortank kan i princip anslutas till alla typer av värmekällor för vattenburna systebiobränslepanna, vattenmantlad kamin , fjärrvärme, värmepump och solfångare.

En elpatron brukar dessutom ingå för stöduppvärmning. Kombinationsmöjligheterna är många, men oftast väljer man ett . Räkna dock med att det tar lång tid innan investeringen i en vattenmantlad kamin har lönat sig, och att du måste elda ofta och mycket för att det ska löna sig överhuvudtaget. Då brukar det passa med en . Valt hydraulschema, driftstatus och aktuella temperaturer i kamin och ackumulatortank visas tydligt på den . En kamin som eldas med ved eller pellets är ett bra komplement till ett annat värmesystem och en utmärkt reservvärmekälla vid strömavbrott.


Braskaminer används främst för trivseleldning och är ett utmärkt komplement till ett annat värmesystem. Det är även en bra reservvärmekälla vid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения