tisdag 6 oktober 2015

Ivt ftx

IVT :s värmepumpar använder bergvärme, markvärme, sjövärme eller luftvärme för att förse ditt hus med miljövänlig, energisnål värme. Utedelen finns i flera olika effektstorlekar och innedelen kan du få med eller utan varmvattenberedare för att passa dina behov. Dessutom har du möjligheten att anpassa utseendet efter din inredning.


Glasfront i vit eller svart design, eller standardutförande med plåtfront. Idag fick jag några kalkyler till från IVT som tillverkar bergvärmepumpar. De har bl a jämfört energiförbrukningen beroende på val av ventilation.

FTX så fantastiskt som många säger eller har den ett oförtjänt gott rykte? Jag går rakt på sak här och presenterar resultatet av beräkningen för vårt hus. FTX -aggregat överför värme från frånluften till tillluften. Huset ventileras, men frisk luft kommer in. Stor besparingsmöjlighet.


Jag undrar vad ni skulle valt om ni valde mellan FTX och IVT 6frånluftsvärmepump och varför? FLVP eller FTX med fjärrvärme och öppen spis? Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTX , är standard när man bygger lågenergihus.

I många fall går det också att bygga in tekniken i befintliga villor. Det här bör du tänka på inför en installation av FTX -ventilation. Tänkte höra med Er om detta är möjligt? Jag har ett hus med golvärme. Det verkar som min IVT4inte orkar med att driva huset riktigt.


För att få ned förbrukningen samt öka värmen i huset funderar jag på följande. Låta IVT4gå på kompressorn och bara ge varmvatten, låta en FTX ge frisk och . Paketet får isbildning och fryser ihop på den sida som kondenserar i aggregatet. Har även haft problem med att kondensvattnet läcker ut under aggregatets gummipackning, där kondensröret är fäst. Tillverkarens artikelnummer, AutoTermFTX510.


Men det är väl dit vi siktar ändå. Bifogar en länk till en broschyr där frånluftsvärmepumpens princip kan studeras på sidan tre. Runby Gårdar 2lägenheter i Upplands-Väsby med förskola och gruppboende. W el behövs för produktion av minst 3–kW värme i en bergvärmepump, detta gör det så fördelaktigt att installera bergvärme. Han vill kunna styra ventilationen även med KNX.


Hur gör man detta på enklast möjliga vis? Kontorslokaler och många nya flerbostadhus har idag ventilationssystem med både från- och tilluft och värmeåtervinning, så kallat FTX , som garanterar en god inomhusmiljö. Nya lösningar gör det billigare och enklare att installera FTX även i befintliga bostäder.

FTX - ventilation är något högre jämfört med FVP-ventilation, men varierar dock en hel del. C, jämfört med det undre skiktet där temperaturen är cirka 44°C. FTX -systemet sker med värmeväxlare. Vattnet från det undre skiktet leds ut i radiatorsystemet.


Orsaken var sönderrostade blad på frånluftsfläkten i värmepumpsdelen. Felet upptäcktes för att det uppstod missljud. Filter till Elektro Standard FTX 510. I en byggnad behöver man växla inneluften mot uteluft för att: Inte få fuktproblem i byggnaden.


Ventilation är nått som alla fastigheter behöver. Hålla nere koncentrationen av emissioner från byggnads- och inredningsmaterial.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения