måndag 12 oktober 2015

Moderna vedspisar

Förutom moderna vedspisar säljer vi klassiska vedspisar från äldre tider som fortfarande tillverkas idag. Oavsett om du söker en vedspis av senaste . Förr var vedspisen nästintill obligatorisk i många hus. Vedspisen användes då främst för matlagning – idag fungerar den oftast mest som en härlig stämningshöjare, men som man även kan använda för att laga mat på.


Bland vårt utbud av vedspisar hittar du både traditionella modeller men också mer moderna varianter.

Vanlig fråga om vedspisar. En vanlig fråga vi får är ifall man måste lägga in ny ved hela tiden i en vedspis. Svaret är att det behövs inte när du har en vedspis med modern förbränningsteknik.


De äldre spisarna har mycket luftinsläpp eftersom att de inte är täta, vilket bidrar till att elden brinner snabbare. AB Hans Forsman är ett marknadsledande företag som kan erbjuda de senaste inom vedspisar. Våra moderna vedspisar har innovativa funktioner och är utrustade med en smart förbränningsteknik som utnyttjar bränsleenergin till fullo.


Genom att välja en modern vedspis minskar du enkelt uppvärmningskostnaderna.

I vår charmiga lantbutik hittar du allt från nytillverkade braskaminer till antika vedspisar i både modern och klassisk design. Se till att ge ditt hem en pålitlig värmekälla med hög mysfaktor! Ta en titt på vårt sortiment och välj din nya kamin! En äkta vedspis höjer även stilen och mysfaktorn för hela ditt hem.


Det finns fördelar med att köpa en nyproducerad vedspis. En av dessa är att nyare modeller kan tilluftsanslutas och har ett tyngre gjutgods. En vedspis är inte bara en utmärkt källa till värme, utan också ett perfekt redskap för snabb och trivsam matlagning. Dessutom blir vedspisen ofta den klara attraktionspunkten i ett rum med sitt unika formuttryck. Hos Eldabutiken Stockholm har vi en rad olika vedspisar som smälter in såväl i det klassiska som moderna.


Samt att om elen skulle gå, så kan du ändå laga mat, eftersom den med lätthet ersätter den moderna elspisen. Drömmer du om att ha en vedspis i köket? Och kolla vad man kan göra med en gammal uttjänt spis (nummer 10)!


En klassisk svensk vedspis, Husqvarna nr 2 från ett kök i Växjö. Tillsammans med kökskaklet ger det en riktigt fin gammeldags . Något stopp för installation av moderna vedspisar blir det dock inte. Josef Davidssons Efterträdares klassiska Idun-spisar har utsläpp under 0.

MBS är en serbisk tillverkare med års historik. Nu finns det förstås ett . De säljer väldigt mycket i södra Europa och är välkända för rejäla och hållbara kaminer till mycket bra pris! Många av deras modeller är vedspisar och kaminer tänkta som primär värmekälla. Strong är en relativt ny modell från MBS med ett modern utseende som kan . Observera att vi i dessa exempelfall fokuserar på vedeldade braskaminer och köksspisar, här kallade kaminer och vedspisar.


De har även gjort jämförelser mellan äldre och moderna braskaminer. Hos oss finner ni allt från den klassiska till moderna vedspisar. Kika gärna in i butiken för att få inspiration i vårt kök med ett 10-tal vedspisar.


Vi hjälper er självklart med montaget och vi har egna murare som kan hjälpa dig om du skulle vilja ha en spiskupa, vedfack, kakel eller annat murat. Det gäller även vedspisar med traditionellt utseende, men med moderna miljöprestanda. Här nedan hittar ni våra . Påverkan från småskalig vedeldning har . Men har man bra ved och rökgånger så lär de inte vara så ineffektiva och orena. Bodde för många år sedan i ett hus med Wamsler spispanna.


Så om Wamsler håller samma kvalite som då är det säkert ett bra val. Jag tycker att den stora och kanske enda nackdelen med moderna vedspisar typ . Nämnda vedspisar är troligen både bra o effektiva men man ska vara medveten om att man betalar väldans mycket för märke och utseende. Om ett halvår ändras reglerna för gamla vedspisar vid nyinstallation, och detta har upprört vedspisentusiaster. Energimyndigheten gjort visar att utsläppen går ner med uppåt procent i en modern kamin, säger han. Varför inte installera något som ser traditionellt ut, men som är bättre för hälsa och miljö?


Varför reglera vedspisar och inte bara kaminer? Dels är det orimligt att ha olika regler för olika eldstäder, när det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения