torsdag 8 oktober 2015

Koppla in vattenmantlad kamin

Med våra hantverkare och installatörer blir din vattenmantlade kamin och värmesystem rätt för huset. Men med en vattenmantlad lösning får man brasmys i rummet där kaminen står. Det mest resurssmarta alternativet är att koppla vår vattenmantlade kamin till en ackumulatortank. Den ger 12KW till vattnet och 2KW till rummet.


Förutom kamin behövs en cirkulationspump och lite rör för att koppla in den. Om du kastar ut den gamla pannan kan du sätta även koppla in en separat elpatron för att .

Vad menar vi egentligen när vi säger en smart vattenmantlad kamin ? Vattenmantlad kamin koppla till. Det innebär att du får värme från kaminen i hela huset genom dina vanliga element. Du får en jämn och skön värme och du får även . Nu undrar jag ifall det är vettigt att koppla in en vattenmantlad såsom de visar på denna länk en bit ner på sidan. Tänkte höra med er folk som verkar ha koll.


Både jag och tjejen vill ha kamin i huset och då är det väl bara att köpa en. Men snål som man är vill man inte elda för syns skull, därför började jag kolla om det gick koppla på den på ackumulatortanken. Svaret heter väl då vattenmantlad kamin.

Tack för att ni valde en vattenmantlad insatskamin från Nordic Värmesystem. Vi är övertygade om att Ni kommer att vara nöjda. Rökgasspjäll sitter som standard ansluten i kaminen.


Het gas från värmepump ger höga topptemperaturer i Nordic hybrid 500. En kamin i huset som genererar reell värme har blivit ett attraktivt vapen i kampen mot alltför höga uppvärmningskostnader. För den som har ett litet hus och ett vattenburet uppvärmningssystem kan en vattenmantlad kamin vara svaret på frågan om vilken typ av kamin som lämpar sig bäst. Sverige att koppla en vattenmantlad kamin till vattenburet värmesystem?


Jag har för mig att jag läst någonstans att det inte är i överensstämmelse med svensk bygglagstiftning. Tror däremot att det är tillåtet i Danmark. Hur som helst så måste det bli större tröghet i ett vattenmantlat system och . Istället är det bara att koppla på, styra och börja njuta. Med värme från CTC blir det enklare och billigare att skaffa pool. Då passar CTC:s moderna vedpanna CTC V40.


Koppla till och komplettera ditt . Har man vattenburen värme kan man välja en vattenmantlad kamin för att koppla på det befintliga systemet – och pannan blir en fullgod värmekälla för hela huset. Om du saknar värmesystem och behöver värme på flera våningsplan kan en vattenmantlad kamin kopplas till fläktkonvektorer, radiatorer som blåser varmluft. Och inte vill bygga om till vattenburet då det inte är ekonomiskt försvarbart.


Funderar på en vattenmantlad kamin kopplad till varmvattenberedaren, där även en solfångare är kopplad till.

En luft-vattenvärmepump i monoblock-utförande är perfekt för dig som vill kombinera flera olika uppvärmningskällor, exempelvis vattenmantlad kamin , solfångare och värmepump. Till monoblock-värmepumpar från . Så fungerar ackumulatortanken. En ackumulatortank gör precis vad den heter. Den ackumulerar, dvs sparar, värme och är hjärtat i husets värmesystem.


Ja praktiskt taget alla . XL8) med röret ut till värmepump (XL9). Med detta tillbehör kan man även välja priorite- rad tillsats, exempelvis vattenmantlad kamin. Våra system innehåller ofta vattenmantlad kamin , solfångare vilka ansluts till vår Nordic Hybrid eller en dockningstank.


Vi erbjuder även helhetslösningar med värmeväxlande FTX-ventilation som gör att du får . NIBE SCA Dockningssats för F7med ackumulatortank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения