torsdag 29 oktober 2015

Fläkt braskamin

Njut av värmen från din kamin. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat.


Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . Detta ger möjlighet att överta en stor mängd värme från avgaser och överföra den till . Med Ecofan på Er kamin ökar ni komforten i rummet och vedförbrukningen blir lägre.

Välkommen till PriceRunner! Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen. Värmefläkten placeras ovanpå braskaminen.


Fläkten är självgående och ingen energikälla behövs. Värmen från braskaminen får igång motorn som får fläkten att snurra och fördela värmen i lokalen. Passar ej till pelletskamin e. Hos Mariebergs hittar du fläktar till eldstäder som ger en bättre värmespridning från rum till rum.


Få inspiration och nyheter via våra sociala medier!

Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation. Sprider värmen vidare från kaminen! Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen.


Vi skulle vilja sprida värmen från vår kamin bättre. Har för mig att det bara fanns en . Alstrar sin egen ström av kaminens värme, inga sladdar eller batterier behövs. Re: Fläktar bakanför kaminen.


Kaminfläkten är inte bara en. En annorlunda ventilationssystem som jag stötte på en gång i ett hus där de distribuerar runt luften. De hade byggt in ventilationskanaler i . Jag tänker köpa en pelletskamin.


Har sett att det finns med och utan fläkt. Jag funderar på en kamin av märket Wodke (Narvells) som verkar. Hos nyare modeller kombineras ofta strålningsvärme med konvektionsvärme.


Till vissa modeller finns även möjlighet att koppla till en eldriven fläkt. En kamin klädd i täljsten tar längre .

Det finns även en del braskaminer med inbyggd fläkt som är tänkt att snabbare fördela värmen. Det ökar inte effekten utan ger bara snabbare spridning av värmen. Men i en permanentbostad är det inte lika viktigt. Har en lite ovanlig request här, ska modda min spis kamin =D I mitt hus hade jag en öppen spis men elda man i den så sa det vooof så var veden nerbrunnen och.


Draftbooster är en ny skorstensfläkt som är lätt att installera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения