torsdag 8 oktober 2015

Rengöring luftvärmepump

Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum. Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. För att få reda på mer om hur du rengör din luftvärmepump kan du läsa vårt inlägg där vi kommer med konkreta tips. Rengöring av luftvärmepumpens innedel.


Stäng av strömmen till din luft- luftvärmepump och lyft sedan av skyddskåpan. Avlägsna grovfilter samt mikrofilter.

Dammsug grovfiltren noggrant, alternativt skölj dem i vatten. Ta hjälp av en rengöringsspray avsedd för luft- luftvärmepumpar och spraya rikligt . Serva din luftvärmepump själv med Q Effect rengöringsmedel , speciellt framtagen för effektiv rengöring av luftvärmepumpar. Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv?


Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Glöm heller inte att göra rent de luftfilter som sitter i din luftvärmepump varannan vecka. Effektiv mot alla typer av smuts.


Yteffektiv - lämnar inga rester på ytan.

Så här rengör du innerdelen: 1. Med rengöringsmedel Q Effect från Canvac rengör du enkelt din luftvärmepump. Filmen visar hur du använder ac-cleaner till att rengöra och underhålla din luftvärmepump. För att din luftvärmepump ska behålla sin livslängd krävs ett visst underhåll. Vi visar hur du på bästa sätt rengör luftvärmepumpens inner- och utedel.


Under uppvärmningssäsongen är det lämpligt att borsta av eller dammsuga inomhusdelens luftfilter ungefär en gång i månaden. För att rengöra lamellerna bakom filtren brukar man använda ett . På en luft- luftvärmepump är det också viktigt att rengöra filtren. Blir filtren blockerade minskar effekten. Att ta till vana att rengöra filtren regelbundet är det . Vi har, som väldigt många andra hushåll, en luft-luft- värmepump för uppvärmning av vårat hus. Det är en finurlig pryl som har sänkt uppvärmningskostnaderna rejält för oss.


Huset har tidigare värmts upp med hjälp av ineffektiva elradiatorer och i jämförelse med tidigare elkostnader så har vi nu markant . Medlet är anpassat för värmepumpar från alla tillverkare. För rengöring av din luftvärmepump tipsar vi om Pumprent som är enkel att använda! Sprayen hjälper dig förlänga livslängden på din luftvärmepump.


När det gäller innedelen är det framförallt värmepumpens filter som är viktigt att rengöra.

All luft som värmepumpen blåser ut i ditt hem passerar genom filtret, så du bör rengöra det åtminstone var tredje månad för att värmepumpen ska fungera optimalt . En smutsig luftvärmepump kan tappa upp till av sin kapacitet. Alla luftvärmepumpar behöver rengöras för att bibehålla sin effekt. Service och rengöring av luftvärmepump Umeå.


Det gäller till större delen bara innerdelen och det kostar 1. Daikin NSiesta (-17) och Hitachi RAK(-04). Ventilationsutveckling skriver att för att öka livslängden gör de rent . Kör aldrig elvärme, har monterat ner radiatorer. Lesol AR Lazerplate solfångare värmer varmvatten (-05).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения