måndag 9 februari 2015

Värme tält

Det värsta är risken för brand och kolos (kolmonooxid) förgiftning. Jag vet att eskimåer och andra använder fotogentryckkök inne i tält mer eller mindre systematiskt för uppvärmning. Tryckkök med blå låga borde producera . Använda Trangia som värmare i tältet 21.


Förläng campingsäsongen med bra värmekällor. Tycker det är bra kallt på nätterna men de enda alternativ jag har hittat.

Man väljer inte sin färdrutt enligt stugornas lägen, eftersom man har logi, mat, ljus och värme med sig. Tältliv om vintern på Riisitunturi. Ett sätt är att man använder ett fyra årstiders tält , i allmänhet ett tunneltält, som inte värms upp utan i vilket man använder en tillräckligt varm sovsäck. Maten lagas ute, i undantagsfall i . Jag har sett att dom har schyssta gasolvärmare i USA, men har inte lyckats att hitta någon motsvarighet i Svea rike Fridens liljor.


Man skall dock veta att det inte är många sommarkvällar där värmen räcker för de som bara har tunna klänningar på. Efter solens nedgång kan det bli ganska kyligt och en värmare, vilken inte behöver vara så stor, kan vara skillnaden mellan en fest . Jag undrar om någon har erfarenhet av att på något sätt värma upp ett tält som saknar rökrör. Funderar på att använda fyrfat i kombination med heta stenar,och på så sätt förlänga tältsäsongen.

Tältet jag närmast har i åtanke är en . Kylskåp säljer vi fabrikaten Dometic och Thetford. Proffs-gasolvärmare, modell stolpe, i stilrent rostfritt stål. Värme i lokal eller tält.


Förbrukning ca kilo per timme. Höj-o-sänkbar, reglerbar upp till hela 13. För uppvärmning upp till kvm om tält har väggar (vid ca normal sommarkvällstemp). Jösses vad många avdelningar det har blivit här! En dieseleldad värmefläkt som har sin egen tank med sig och är mycket lättanvänd.


Tanken räcker för drygt timmars drift. Det behövs 230v för att driva fläkten, men värme energin kommer från dieseloljan. Det fina höstvädret manade mig till en skön campingtur till den lilla sjön Ärten. Skulle ju helst elda med ved eller nåt annat förnyelsebart, men ska bo i tältet på svalbard. Tänker inte elda konstant men det skulle vara skönt att kunna värma upp tältet ibland för att torka saker.


Med våra värmetält uppnås enkelt en mycket homogen temperatur på den komponent eller det system som skall värmas. Under åren har tälten även utvecklats för användning inom den kommersiella industrin. Letar du efter gasolbrännare, brännare eller gasolvärme från Primus? Vi erbjuder allt från brännare till tält från Primus och andra kända varumärken.


Första SPONTANFEST on THE ROCKS Banehagsliden Är gatan!

Där tar vi paus för att omgruppera, vila, städa, äta, sola, dricka osv :) och sedan köra igång årets DayLite på SÖNDAG klockan 08. Blir det regn så behöver du tält som regnskydd. Gasol”svamp” eller terassvärmare som man också kallar dessa.


Behöver du hyra produkter för ljus, värme och ventilation? Gör vistelsen i en hall eller ett tält mer behaglig och skapa framför allt stämning. Vid elavbrott kyls en bosta vars uppvärmning är beroende av el, snabbt ut. Redan vid en temperatur på grader känns det ruggigt.


Förbered något rum i bostaden som ett nödrum. Ett maximalt bra nödrum ligger mellan andra rum mot söder i övervåningen. I flerfamiljshus väljer du rummet intill eller . Vad kostar en bil för fyra personer?


Som du säkert förstår är det stor skillnad mellan tält och tält. Priset styrs av kvalitet, hur många personer man behöver tält till, hur man väljer att möblera, om man skall ha golv, belysning, värme osv. Här på vår hemsida kan du själv välja de produkter du är intresserad av och se hur mycket .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения