måndag 16 februari 2015

Norrahammar vedspis reservdelar

Sveriges bästa utbud till bra priser. Allt från cisternjärn till rökstos och ornament till spisen. V Står för eldstaden till vänster. H Står för eldstaden till höger. Cisternjärn är skyddsjärnet mot yttersidan.


Brännjärn är skyddsjärnet mot ugnen.

Hällfyllnad är trekanten som ligger mellan. Måttbeställning = Vi behöver mått för att tillverka. Läs mer om Vänster eller Högereldad spis. V – betyder eldstaden på vänster sida om bakugnen sett framifrån.


H – betyder eldstaden på höger sida om bakugnen sett framifrån. Luckspjäll till Husqvarna vedspis WS-AI. Vi har en gammal vedspis av märket THERMIA-VERKEN PATENT No ARVIKA.


Med ett undantag: Den gröna standardspishällen är totalt krackelerad och eländig.

Det säljs ju mycket reservdelar till vedspisar men någon hel häll har jag inte hittat. Har du en gammal vedspis , kamin eller skorsten i behov av renovering hjälper vi så klart till. Och söker du brandskyddsprodukter eller tillbehör har vi det också, liksom de flesta reservdelar och tillbehör du kan tänka dig. Tabergs bergslag Norre Hammare i Barnarps sokn, Tweta Hära Jönköping län. Tabergsån lämnade kraft till hyttor, hammare och smedjor.


Norrahammars bruk var en stor tillverkare av vedspisar. Företagsamma bönder och importerade valloner blev bergsmän. Behöver du reservdelar till en gammal kakelugn eller kamin?


Vi har reservdelar till både nya och gamla eldstäder. Kontakta Mariebergs med din förfrågan! Lite delar kan finnas till vissa vanliga modeller av kaminer och andra vedeldade spisar. Det vi inte har kan vi ta hem - frakt tillkommer. Köper och säljer reservdelar till gamla hus.


Fortsättningsvis tillverkades båda fabrikaten parallellt i Husqvarnas regi. Ankarsrum var en betydande tillverkare av både spisar och kaminer. De äldre modellerna är vackert . Jag har surfat runt på Internet efter information om vår kökspanna utan att få fram särskilt mycket.

Så här ska jag samla vad jag vet om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения