onsdag 11 februari 2015

Riskudde värme

Rispåse för smärtlindring. Här kommer ett gott råd för smärtlindring och avslappning under förlossningsarbetet. Gör själv en rispåse att lägga på mage, rygg eller där det känns skönt. Skönt att ha om man är lite ”småhuttrig”, ger skön värme och avslappning.


Klipp tygstycken, ca 35xcm.

Riskudde eller vetekudde? Värmen hjälper till att mjuka upp spända och stela muskler. Lägger du istället kudden i kylen eller i frysen (kort stund) så svalkar den skönt vid t. Ta en strumpa och fyll den med grötris, råris, långkornigt ris, korn, eller hel . Hur länge ska man värma en vetekudde?


Fyllning till värmekudde? Kan man sy värmekudde själv? Därför använda man de gärna till barn och bebis.

Du värmer din värmekudde enkelt i vanlig ugn eller mikrovågsugn. Det finns olika färger - välj din favorit! Konserverad värme i form av värmepåsar och fotvärmare. Sköna vetekuddar som värmer axlarna eller ryggen. En värmepåse håller värmen i timmar.


Eller varför inte prova ett par värmande mikrotofflor? Bra priser och snabb lev. En underbar värmekudde som hjälper mot stela muskler och ger avslappning till trötta kroppar. Värms i mikron eller ugnen och går även utmärkt att lägga i frysen och använda som kylpåse.


Sofia Karlsson, 2 använde sin trogna vetekudde på samma sätt som alltid. Men i helgen hettade det till. Istället för att slippa nacksmärtor fick hon en stor brännskada av kudden. Jag har fortfarande ont, säger Sofia. Varma vetekuddar är folkmedicin för skön avslappning och värklindring.


Efter att jag blivit sämre har jag blivit beroende av värmedynan och de heta baden. Vetekuddar i olika modeller, gjorda i lin och 1 ekologiskt vete.

Och ju sämre jag blivit desto oftare har jag använt dem. Skön mjuk intensiv värme som lindrar så skönt. För ett bra tag sen såg jag i spegeln ett konstigt rödflammigt mönster med ett vagt ljust . Om du söker en vetekudde för att värma dig, mjuka upp ömma kroppsdelar med eller för att slappna av, finns det många olika anpassade modeller att välja mellan. Testa till exempel att lägga ner en vetekudde i ditt barns säng för tröst och värme eller placera en värmekudde över dina ömma axlar efter en dag framför datorn.


Kudden värms antingen i micro eller i ugn. Tiderna som är angivna nedan är ungefärliga och du får testa dig fram till vad du trivs bäst med för värme på din kudde. Om du av och till lider av muskelspänningar är en värmekudde ett idealiskt redskap att ha i handen. Det är dock viktigt att kudden inte . Dessutom ger värmen en trevlig och rogivande upplevelse för kroppen – särskilt på mörka . Om du är ute efter något som håller värmen länge vinner alltså värmeflaskan.


En vetekudde håller värmen ca. Däremot är det mycket lättare och snabbare att värma en värmekudde och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения