tisdag 17 februari 2015

Luckor öppen spis

HTT - Design Luckor och tillbehör för spis och ugn. Luckorna monterade i öppen spis ger bätte: Värmeekonomi - med våra spisluckor i gjutjärn monterade i en öppen spis sparar Du värme antingen Du eldar eller inte. Eldar Du så tillför Du via luckans spjäll enbart den luftmängd som själva förbräningen erfordrar, det vill.


Tjena, Är det någon som har erfarenhet av att bygga om en öppen spis ? Tänkte testa att mura igen framsidan (med en öppningsbar lucka , så klart) för.

Gjutjärnsdörr till öppen spis ? Exklusiv eldstad i natursten med känslan av öppen spis,rh:contura. Insatser för öppna spisar Spishuset,rh:spishuset. Med Contura eller Nordpeis insatser får du en eldstad. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis !

Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis. En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen.


Samtidigt ges en effektiv . Fläkten transporterar den varma luften i huset för en komfortabel värmespridning. Spiskassetterna passar alla öppna spisar och kakelugnar. Tack vare fläkten går det åt halva mängden ved mot vanliga vi tillverkar även måttbeställda luckor till öppna . Självstängande lucka ökar säkerheten – men du behöver skyddshandske.


Tänk på att luckan och handtaget kan bli mycket heta. Till braskaminerna följer det med en skyddshandske, som ska . Tre roterande dörrar för att tillgodose alla dina önskemål. Med öppen lucka njuter man av den vackra sprakande elden, känner doften av brinnande trä och känner värmen.


Med en enkel rörelse skiftar man dörrläge. Härden var från början öppen och. Ekonomin tillåter inte en spisinsats i nuläget.


Jag har tidigare hört talas om en enkel värmeväxlare, som svetsas ihop av rör och ställs in i den öppna spisen för att höja verkningsgraden?

Vi har en murad öppen spis i köket, med inbyggd fläkt, och fick tipset om att man kan sätta in luckor som gör att man tar tillvara värmen bättre. Alltså ingen spisinsats utan bara luckor. Jag har försökt googla lite men inte hittat något om det, vet någon vad det skulle kosta att sätta in? Spisinsatser är ju ganska . Kassetten eller insatsen har luckor som är stängda vid eldning och kassetten fungerar som en kamin som hettas upp och avger en hög värmeffekt till rummet, dels genom strålningsvärme och dels genom cirkulation av luft runt kassetten. En öppenspis är det mest energislukande som finns.


Contura iär svart och finns med lucka i glas eller gjutjärn. Contura iClassic Kamin- insats för öppen spis som överbryggar gränsen mellan tradition och modern design. Med nyheterna ioch ifrån Contura är det möjligt att få både en exklusiv eldstad helt i sten och en energisparande värmekälla i ett.


Du väljer om du vill ha en rak eller vinklad lucka , samt vilken av stommarna i sandsten, täljsten eller Contura artstone som passar ditt . Skjut igen spjället bara så mycket att bra- san lugnar ner sig och brinner tyst. Kontrollera att ingen röklukt känns vid luckans överkant. När brasan nästan är utbrunnen - öppna luckor och spjäll.


Eldar man i en kamin och bakom luckor är det inte nödvändigt att ha lågsprättande björkve andra träsorter går också bra. Det blir alltså fler och. Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar.


Köp en snygg spisinsats till en öppen spis. Du behöver alltså inte oroa dig för packningar som slits ut med tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения