onsdag 25 februari 2015

Skorsten på utsidan av huset

Jag skall installera en braskamin i ett hus utan skorsten. Och faktum är ju det att en kamin ska funka istället för annan uppvärmning så att säga oavsett om man har rören på insidan eller utsidan. Då måste man göra större system än . Den utvändiga takhuven och infästningen finns i svart eller röd.


Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt.

Premodul skorstenssystem. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv fram. Skorsten till din kamin och ditt hus. Våra skorstenar passar de flesta kaminer och eldstäder på marknaden. Slutligen så skall skorstenen inte monteras så att den skapar olägenheter för grannar.


Ett bra sätt att se om man klarar detta är att dra en linje från grannens tak mot skorstenen på ditt hus. En skorsten behöver däremot inte vara av murad sten. Det räcker fint med en stålkonstruktion av rör som leder ut röken på utsidan av huset.

Det finns en mängd olika stålskorstenar på marknaden och de flesta är relativt enkla att installera. Installationen kan i princip ske var som helst i huset. Det måste dock ske på ett sätt . Utbudet av produkter är rikligt och möjligheterna att sänka sina värmekostnader och samtidigt höja komforten är stor. För många har dock rökgasdragningen ( montering av skorsten ) upplevts som ett oövervinnligt problem. Ofta ser man arbetsinsatsen och ingreppet i huset som allt för betungande.


De flesta skorstenar slingrar sig upp genom huset och är inte spikraka även om det kan verka så när man ser skorstenen från utsidan. Hur skorstenen är byggt påverkar i allra . Riktig kamin med fläkt som skorsten. Ingen rök utan el sägs det.


Men nu kan man i alla fall få rök utan skorsten. Eller närmare bestämt en pelletskamin som installeras helt utan skorsten. Rökgaserna dras istället ut genom ett isolerat rör i ytterväggen bakom kaminen, där de tas om . Invändig skorsten med många möjligheter till vinkling och förskjutning för att uppnå bästa placering.


Utvändig skorsten , om invändig placering inte är möjligt kan man placera kaminen vid en yttervägg och dra skorstenen på utsidan. Hålet i väggen måste kläs med minerit eller masterboaroch det är en annan kvalite (läs dyrare) på plåten runt skorstenen när den går på utsidan. Om inte sotaren kommer åt att sota genom kaminen så måste det finnas en sotlucka på vinkeln på utsidan.

Normalt ska en brand inte sprida sig så här snabbt, och det verkar ha skett på utsidan av huset. Förmodligen via någon fasadbeklädnad eller isolering som inte är brandsäker. Det verkar ha blivit starkt drag, som i en skorsten. LÄS MER: SVT Nyheter direktrapporterar.


På dessa sidor kan du hitta råd och instruktioner för hur du underhåller din skorsten. Du får även guider för hur du själv kan bygga en skorsten till huset. Vi ville ha kaminen i vardagsrummet och då stod valen mellan att dra skorstenen genom taket upp till övervåningen genom vårt sovrum vilket eventuellt hade påverkat golvvärmen vi redan lagt där eller att dra skorstenen i vinkel ut genom fasaden och på utsidan av huset genom balkongen och upp genom taket. Huset är två våningar och 170kvm. I somras knackades vår skorsten ovan tak samt den del av murstocken som går genom taket ner och murades om.


Eftersom resten av huset är varsamt renoverat vill jag undvika att skorstenen blir för slät och ser modern ut. Jag vill putsa utsidan med lerputs, och sen måla den vit. Bildresultat för murad skorsten på utsidan av huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения