torsdag 8 januari 2015

Våffeljärn gjutjärn vedspis

Ett fint våffeljärn i gjutjärn Med en ställning som fungerar perfekt till vedspis eller öppen eld Man kan även använda den på elspis Klav. Retro gammalt våffeljärn i gjutjärn till vedspis och elspis. Det våffeljärn jag valt som månadens föremål är egentligen ett obekant våffeljärn.


Liksom ett flertal andra föremål som är insamlade tidigt, så har vi ganska lite information. Det är tillverkat av gjutjärn och gjort för att användas på en vedspis , vilket innebär att det kan vara hundra till hundrafemtio år gammalt, . Köp tryggt och enkelt från lokala auktionshus.

Auktionen är avsluta men kanske gillar du följande föremål? Nåt som är kul är att alla dessa gamla våffeljärn mm i gjutjärn är att de funkar superbra på moderna induktionshällar. Gjutjärn på induktionshäll är en helt annan grej än på vanlig platta. Naturligtvis extra skoj att det funkar över öppen eld och på vedspis också. Vissa saker var nog bättre förr.


Som våffeljärn till exempel. Stöpta i gjutjärn med den bästa formen. Visst, tunga och klumpiga, men oj så goda våfflor det blir!

Det här är mormors våffeljärn , gjort för att hanteras på vedspisen. Med djupa mönster som gör plats för mycket sylt och grädde. Vi har testat våffeljärn. Våra tester utförs så som produkterna är tänkta att användas i verkligheten. Se vilket våffeljärn som blev Bäst i Test - Läs mer.


Jag har själv ett våffeljärn i gjutjärn som fungerar fin fint även på en induktionshäll, men tänk va kul det skulle vara att kunna använda det på en vedspis. Hur rengör man gjutjärn ? Gamla stekpannor och grytor med ingrott fett, hur rengör man dem på bästa sätt? Våffeljärnens uppvärmningstid testas samt hur värmen fördelas. Aldrig med diskmedel, men salt och olja går fint! Auktion - timmar kvar, dejtingsajter polen valuta 1kr dejtingsajter utländska medborgare på Tradera.


Inpressad : GISLAVED No 3. Det fungerar på alla typer av värmekällor från vedspis till induktion! Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du lätt gjutjärn med mycket hög kvalité från varumärken som OBH Nordica och Ronneby Bruk. Du kan välja mellan många olika storlekar och färger. Det finns bland annat en stekpanna, gryta, wokpanna, traktörpanna, . Elektriskt våffeljärn av märket Åviken.


Två flata järnskivor, på insidan ornera.

Handtag på överdelen avsett placeras. Jag tror inte det är så många som använder såna här våffeljärn längre. En rejäl tung gjutsjärnslagg till att grädda våfflor i ovanpå vedspisens krona. Inte många vet heller vet hur man gör!


Jag gillar ju sånt här som ni vet och liksom rån-järnet jag fyndade på loppis så tycker jag sånt här är bara sååå otroligt . Fried School Lunch Taste Test Ft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения