onsdag 21 januari 2015

Bästa kaminen

En kamin i huset är både mysigt och värmande, dessutom är det miljövänligt och bra för plånboken. Här är en guide till eldstäder i olika prisklasser. Välkommen till golvkamin. En golvkamin är ett utmärkt val för dig som vill värma hemmet effektivt, ekonomiskt, mysigt och ekologiskt.


Sidan uppdateras kontinuerligt när det kommer ut nya kaminer.

Vilken braskamin ska man välja, vilken är bäst ? Av tabellen framgår braskaminernas mått och vikt och om anslutningen för rökröret sitter på toppen eller på baksidan av kaminen. Båda varianterna fungerar lika bra, det som avgör är vad som passar bäst i ditt hus. De flesta testade braskaminer har anslutning både på toppen och på baksidan, vilket ökar. Konvektion, värmelagrande eller strålningskaminer. I vår butik hittar du din nya kamin.


Vi saluför Contura, Jøtul, Scanspis, Lotus, Lohberger och många fler. Innan du slår till och skaffar kamin finns det några saker att reda ut.

Läs våra frågor och svar så kommer du en bra bit på vägen! Alternativen är många – från små kasetter eller lättare kaminer i plåt och gjutjärn till tyngre kakelugnar och murspisar som både är dyra och kan kräva. Det innebär att bland annat att det tydligt anges hur långt ifrån brännbart material som kaminen måste vara placerad. Vårens bästa barnstövlar. En effektiv braskamin är en ren guldgruva - och nog den enda möbel som går med vinst!


Och om du använder den på rätt sätt är den till på köpet en ren vinst för miljön. Halverat utsläpp och bättre. Flera av Conturas kaminer har generösa glas som visar mycket av elden.


Kaminen är lätt att placera så att elden syns tydligt från flera håll i rummet. Våra symboler för eldsynlighet visar hur mycket en viss modell visar av elden. Vi har kaminer i olika modeller och storlekar.


Hitta en kamin som passar perfekt hemma hos dig och enligt dina behov. Köp den hos en av våra återförsäljare. Fler och fler av oss värmer sina hus med ved.


Men det gäller att välja rätt ved. Bäst är en egen syrénskog, en ekdunge eller en äppelodling du tröttnat på. Störst är inte alltid bäst när du köper en ny braskamin och därför ska du se till att den kamin du köper har rätt effekt i förhållande till den yta du vill värma upp.

Titta alltid på driftsintervallet och på tillverkarens anvisningar, de flesta kaminer ger bra effekt i förhållande till behovet. Kom ihåg att en liten kamin med en liten . Måste man ha luckan stängd hela tiden? Det är ju så mysigt med öppen el och kanske vill man grilla korv… – Moderna kaminer med stora glasluckor ska eldas med stängd lucka för bästa förbränning och värme. Men en kamin med liten lucka kan eldas som en öppen spis och fungerar att grilla korv i. Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt.


När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång. Att elda rätt i din kamin ger stadigare och tryggare värme. Det sparar stora resurser för både dig och naturen. Använd inte vått eller olagrat trä. Dessa värden är betydligt sämre än de . Under de senaste tjugo åren har trenden gått mot lättare eldstäder som braskaminer.


Utbudet av eldstäder såsom olika typer av kaminer , kakelugnar och spiskassetter har ökat påtagligt under senare år. FASTA PRISER PÅ KAMINER SKORSTENAR OCH MONTAGE. MCZ har pelletskaminer med flera olika alternativ. Luftvärme – Vattenmantlade – Luftanslutning för dragning till andra rum. Vi hjälper till med installationen av er kamin.


Här hittar ni vackra och miljövänliga kaminer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения