fredag 23 januari 2015

Bidrag för solenergi

Sverige behöver mer energi från solen. Därför finns det olika stöd till dig som vill satsa på solel. ROT-avdrag med schablon för solvärmeanläggningar.


Regeringen föreslår också en höjning av stödet till procent av investeringskostnaden för alla stödmottagare, från dagens procent, för hushåll som sätter upp solceller på taket. För mera information om den nuvarande situationen för solcellsbidraget och hur du ansöker, läs Greenmatch sida Solceller: Bidrag och stöd.

Solceller ger privatpersoner, företag och kommuner möjligheten att själva producera el. Nu kan du få i solcellsbidrag. Här kan du läsa mer om hur du, steg för steg, ansöker om bidrag för installation av solceller.


För en solcellsanläggning kan en småhusägare idag få tiotusentals kronor i investeringsstö skattereduktion för överskottsel, inmatningsabonnemang utan kostna elcertifikat och bidrag till energilagring. Stödet till solenergi haltar med andra ord betänkligt. Man kan tycka att regeringen även borde skänka . Medianpris för Villakun 20A 10 .

De ansökningar som nu ligger inne överstiger vida den tillgängliga budgeten, säger Linus Palmblad på Energimyndigheten. Solenergi , vilka regler gäller och vilka bidrag finns. Lär dig allt om hus solenergi fungerar här. Allt fler vill sätta upp solceller på sina tak. Länsstyrelserna erbjuder bidrag till den som vill installera solceller, och intresset har varit så stort att många nu får vänta upp till ett och ett halvt år på sitt bidrag.


Eftersom solceller på tak eller fasad påverkar en byggnads utseende kan det behövas bygglov. Kontakta Bygglovenheten för att höra vad som gäller i just ditt fall. Behövs bygglov måste du få det beviljat samt få ett startbesked innan installationen påbörjas.


Solcellsstödet omfattar både privatpersoner, företag och org. Solcellsbidraget har nu funnits några år och är ett bidrag man kan söka vid installation av solcellsanläggningar. Ta tillvara på solens strålar du med.


Det är en miljövänlig energikälla som kan hjälpa dig att minska dina energikostnader. Du kan få bidrag för att installera solceller och ansökan skickas till Länsstyrelsen. Observera att du inte kan kombinera det här bidraget med solcellsbidraget. Du kan ansöka om bidrag till solcellsanläggning hos länsstyrelsen.


Som privatperson är bidraget.

Som företagare är bidraget. Vi råder intresserade att ta in flera offerter innan ansökan. Alternativet är att istället använda rotavdrag för arbetskostnaden. En solvärmeanläggning kan minska behovet av köpt energi . Med solpaneler och solceller på ditt tak kan du producera egen värme och el.


För att se ditt taks solpotential använd karttjänsten solkartan. Läs även om hur du kan ansöka om bidrag för investeringar i solceller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения