torsdag 8 januari 2015

Dieselkamin inomhus

Dieselkamin Wallas 26CC med antracitgrå front inkl. Med lång erfarenhet av energilösningar och hög service erbjuder vi endast kvalitetsprodukter till mycket bra priser. Just nu har vi ett erbjudande på en helt komplett Vit dieselkamin med GSM- styrning, väggenomföring och bränslebehållare på liter.


Detta skickas fraktfritt om man köper hela paketet, ( Frakten kostar normalt 700kr). Helautomatisk diesel -kamin på 2kw för stugor på - 75m2. Smidig uppvärmning av din stuga.

Funderar på att införskaffa en diesel- eller fotogenkamin till tältkåtan. Någon som har erfarenhet av Julas fotogenkamin eller Etna dieselkamin ? Diesel är billigare än fotogen, så det vore ju mer ekonomiskt i längden. Dessutom är det lättare . Fotogenen kostar ca 30kr litern och funderade därför på att köpa en diesel kamin istället, min kamin kan köras i ca 8timmar innan tanken är tom, höll därför på att ramla av stolen när jag såg att clas ohlsons dieselvärmare kan köras i timmar i sträck :) Ska köpa denna, om. Kan man ha dom här inomhus.


Brännluften kan vid behov ledas till aggregatet t. Luftintaget skall då skyddas så, att det inte täpps till.

Inomhus bör röret isoleras,. Ca 320kr per dygn som den eldas. Men 2kw i en så liten stuga gör nog att drifttiden inte blir så lång och tillsammans med en brasa så ska det räcka med en timme innan det är varmt i luften inomhus.


Första frostnatten och man är igång med att få fart på uppvärmningen. Har tänkt att övervintra i torpet i år, vedeldat och utan anslutning till elnätet. Varmt blir det när man eldar, men för att kunna ha något på när man inte är på plats så har jag funderat på gasol eller oljekamin. Köpte för ett par år sedan en . Det innebär mycket snabb montering och varje kamin innehåller alla de komponenter som krävs för normal drift.


För specialmontering vid förlängda luftkanaler kan vissa detaljer kräva separat förpackning. Kaminen ställs i utrymmet på samma. AJAJ, inte att leka med ;). INTE vaknar alls på morgonen.


Senast ändrad: mar-kl 21:av torparn. Bränslet i skorstensfria kaminer är bioetanol. Det är en produkt som kommer i rinnande form eller som en gel.


Bioetanol, eller denaturerad etanol som det också kallas, avger inga farliga avgaser, och gör det mycket lämpligt som bränsle inomhus. Det enda som bildas är koldioxi ånga och värme.

Produkten är tillverkad av . Detta är min första tråd här, jag registrerade mig främst för att kunna ställa den här frågan: Jag tänkte skaffa en fotogenvärmare för att värma upp en liten stuga under en vecka i vinter. En fotogenvärmare kostar bara några hundralappar så det är ju ingen större kostnad. Men värmaren drar ca liter . En rostfri, CE-godkänd kvalitetsskorsten med många användningsområden både vid nyinstallation och skorstensrenovering. Du kan dessutom placera skorstenen både inomhus och utomhus! Vid hyra längre än dygn i följ . Sedan gäller ju normal försiktighet med övertäckning inomhus (av kaminen) och utomhus (av skorstenen).


Till skillnad från Wallas brukar skorstenen sitta midskepps - där kan det ju tänkas finnas segel, gummijollar etc. En del får problem med sot på däck, något som man skall vara medveten om, i vissa fall . Ingen skorsten, rökkanal eller ventilationskanal krävs. Fristående modeller finns i ett flertal olika utföranden för placering på golv inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения