fredag 30 januari 2015

Fläktkonvektor vattenburen källare

I dagsläget har jag ett element men när vi tvättar mycket tar det lång tid för tvätten att torka. I samband med källarrenovering tänker jag använda elementet i tvättstugan på annat ställt . Luftvärmepump eller fläktkonvektor till källare ? Fläktkonvektorerna för ut värmen minst 3ggr effektivare än traditionella radiatorer. Mindre antal radiatorer behövs 4.

Lägre framledningstemperatur. Perfekt för tex, källare , garage . Källare eller större utrymmen kan värmas mycket effektivt med en fläktkonvektor. Värmen sprids med en i fläktkonvektorn inbyggd fläkt och därmed slipper man dra rör till flera element i exempelvis en källare. Om man byter ut sin oljepanna i källaren mot en bergvärmepump, så kan källaren bli. Jag funderar på att konvertera golvvärmen i källaren till radiatorer eller fläktkonvektorer.


Jula fläktkonvektor krånglar. Varmepumpsforum,rh:varmepumpsforum.

Vattenburna fläktkonvektorer. Värm upp källare , garage eller varför inte hela huset med hjälp av en högeffektiv fläktkonvektor för vattenburen värme. Som rörinstallatör ska det vara enkelt att välja en fläktkonvektor.


I vanliga fall behöver installatören, utöver en fläktkonvektor , köpa separata tillbehör som ska monteras för att få en fungerande produkt. Traditionellt har fläktkonvektorer förpassats till källare eller garage på grund av sitt utseende. Vi förklarar varför du ska installera en fläktkonvektor från Curant.


I sovrum där fläktljudet kan vara störande kan du istället installera en vanlig vattenburen radiator. Hur många fläktkonvektorer som. I hus med större yta, inredd källare eller flera plan kan det bli aktuellt med flera.


Vi säljer fläktkonvektorer som ger effektivare värme och bättre spridning samt får ut mer av din vattenburna värme. Läs mer om våra olika fläktelement. Desto fler rum som utrustas med fläktkonvektorer , desto jämnare temperatur får man i de olika rummen. Ju högre värmekapacitet fläktkonvektorn . Med en fläktkonvektor från AIRCOIL bestämmer du själv över rumsklimatet. Med smarta, tystgående konvektorer försäkrar du dig om behaglig temperatur, året om.


Konvektorerna ger mycket hög effekt och kan, med utmärkt resultat, användas vid konvertering från direktverkande el till vattenburen värme.

Om man skulle strunta i sommarvärme och byta ut elementet mot en fläktkonvektor , skulle det höja temperaturen i källaren ? Vad jag förstår skall en sådan kräma ur mer värme vid samma framledeningstemperatur. Tips på bra fläktkonvektor samt rördimension till den. Vi har bara två rum i källaren och . Källare , halva väggytan ovan mark (t.ex suterräng) Bostadsplan helt ovan mark (1-planshus) Källare , en fjärdedel väggyta ovan mark. Mellanplan (del i flerplanshus) . För att få ut så mycket värme till en så låg kostnad som möjligt bör du placera fläktkonvektorer så långt ner i hemmet som möjligt, optimalt.


Så vi har rivit ut allt och ska börja bygga upp ige, . Eller som komplement i källaren när man tar bort oljepannan som avgivit spillvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения