torsdag 22 januari 2015

Fläkt till vedpanna

Kondensator till fläkt till Effecta vedpannor. VEDPANNA MED SUGANDE FLÄKT. Detta är vår största panna med sugfläkt. Nu är vi uppe på meters-ved.


Denna pannan är till för de med stora energibehov. Fullständig keramisk förbränning även här.

Här är giganten bland våra pannor. Veddjup 7mm och en vedvolym på 4liter, medeleffekt på kW. Den har dubbla fläktar , långa konvektionsvägar . Vedpanna på 22kW med sugande fläkt och spaksotning.


Skorstensdiameter 1mm. Eldstad med volym på 1L klarar 5m ved. Feb Var hos en bekant och tittade på hans nya vedpanna och såg en enorm fläkt.


Min Baxi har en fläkt på watt har jag för mig men den har tryckande fläkt men tycker inte det borde skilja så mycket.

Rätt utnyttjad ger pannan en bra verkningsgrad med små . En av Sveriges mest sålda vedpannor! Det gör att skorstenskraven inte är så höga. Bra om du har en låg skorsten.


Vedolux har sugande fläkt. Hade behövt skaffa en ny, men kan inte hitta någon info om denna. Vet någon om denna fläkten och motorn tillverkas fortfarande?


Fläkten stannar automatiskt när elden brunnit ut. Vad finns det för alternativ? Sitter i baken på en effecta vedpanna. Såldes utav Airvac en gång i tiden. Baxi vedpanna brinner väldigt dåligt posts Oct Oljud från fläkt i panna?


Dec Fläktproblem Atmos posts Apr Självdrag vs. För att vedpannan ska fungera måste det finnas något som driver gasen genom pannan ut genom skorstenen. Dock kan inte skillnaden bli för liten, när temperaturen . Termostatstyrd fläkt med vridbar utblåsningshuv som även är anslutningsbar till kanalanslutning.


Enkel påfyllning sker genom den öppningsbara luckan (350x3mm).

Enkel och lättåtkomlig sotning med utdragbar och rymlig asklåda i nedre delen av pannan. Benställningen är tillbehör. Dec Man kan även tänka sig en sån här, stirlingmotordriven fläkt som jag har.


Resultatet blir detsamma men de fungerar på lite olika sätt, med den gemensamma nämnaren att bägge bygger på att det finns temperaturskillnader mellan spisen och luften i rummet ovanför spisen. Aug Var för tio år sedan i samma sits. Frågade då en kollega (snickare) Utan att tveka sa han Arimax.


Hans sotare hade rekommenderat. Det bästa är att den är toppmatad. Lätt att fylla i spån o sånt spill från verkstaden. Har ingen fläkt el liknande.


Men med en bra ved anläggning menas, en modern panna som har en liten vattenvolym samt är försedd med fläkt och har en efterförbränningskammare av. För att ladda en ackumulatortank med en rätt vald vedpanna behöver man installera en laddomat som styr laddnings regleringen mellan pannan och tanken. En vedpanna ska alltid eldas mot en ackumulatortank för att utnyttja den maximala verkningsgraden hos pannan och därmed minimera det egna arbetet, vedförbrukningen och spara miljön. I vårt sortiment har vi flera vedpannor med effektiv sugande fläkt. Har ett problem med min vedpanna som jag hoppas kan få hjälp med här!


En lättskött vedpanna för halvmetersved. CTC Vhar en märkeffekt på kW och arbetar med omvänd förbränning. Den nyutvecklade sugande fläkten ger ett jämnt drag och en bättre kontroll över hela eldningsprocessen.


May När tidningen besöker Mollepannan AB i Acktjära utanför Kilafors håller Alf Molin och Björn Elftorp just på att utföra egna miljötester på en ny modell av vedpanna med fläkt. Grafer på en datorskärm visar temperatur och utsläppshalter i rökgasen. Pannan de testar är en vidareutveckling av den redan .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения