fredag 16 januari 2015

Kontrollrapport köldmedia

Köldmedieförbrukning - Kvartalsvis sammanställning. Kontrollmetod enligt (EG) förordning nr. Avtappning av olja från systemet, Mängd. Tätning av köldmedieläckage utfört.


Påfyllning av köldmedium , Typ. Tagit del av utrustningens registerföring □.

Samhällsförvaltningen senast mars året efter att kontrollen är gjord. Blankett för årsrapport . Ett tunnare ozonskikt och ökad mängd växthusgaser innebär ökade risker för allvarliga skador på naturen och män- niskors hälsa. Vid en sammanlagd installerad mängd kg ska kontrollrapport skickas in till Transportstyrelsen senast den mars efterkommande år.


Köldmedier är olika typer av ämnen som finns i kylskåp, frysar, luftkonditioneringar och värmepumpar. Detta innebär att du som operatör måste veta vilken typ och mängd av köldmedium du har, för att kunna bedöma om du har köldmedia motsvarande mer än fem ton. Köldmedia används bland annat i värmepumpar, kyl- och frysskåp, klimatanläggningar, luftkonditionering och vid konstfrusna isbanor.


Ofta innehåller köldmedier ämnen.

Operatören ska se till att kontrollen utförs inom angivna tider och att kontrollrapport skickas in till tillsynsmyndigheten. Ingrepp i ett köldmediesystem och . Exempel: Ett litet aggregat på kg med R404A = ton CO2e. Krav på att lämna kontrollrapport.


Har man en anläggning med . Det är operatörens ansvar att skicka in årlig kontrollrapport till bygg- och miljökontoret senast den mars efterkommande år. Hur ofta läckagekontrollerna ska utföras bestäms av mängden ton CO2e ( koldioxidekvivalenter). Detta har ersatt den tidigare kontrollfrekvensen som styrdes av antalet kilo installerad köldmedia i . Köldmedier finns bland annat i kylskåp, frysar, värmepumpar och luftkonditionering. Många köldmedier påverkar miljön och bidrar till växthuseffekten. Därför är det viktigt att du känner till och följer de regler som finns om köldmedier.


På denna sida kan du läsa om vad som gäller. Ett köldmedium är en gas eller vätska som . Operatören ansvarar för att skicka årsrapporten till Samhällsbyggnad senast mars året efter att kontrollen är gjord. Har din anläggning totalt minst kg köldmedium eller mer ska du skicka in en kontrollrapport till miljötillsynsavdelningen varje år. Skicka in kontrollrapporten mellan den januari och mars.


Rapporten ska gälla föregående år.

Om du äger en kyl- eller värmepumpanläggning med köldmedierna CFC, övriga CFC, haloner, HCFC eller HFC har du ett antal skyldigheter. Innehåller den mer än kg köldmedium måste du lämna in en årlig kontrollrapport. Anläggningen ska kontrolleras varje år. Denna ska inlämnas senast 31 . Innan du installerar ny köldmedia måste du anmäla det till Miljönämnden. Varje aggregat skall identifieras med ett nummer, en kodbokstav, fyllnadsmängd och typ av köldmedium.


För anläggningar med köldmedia av typen HFC eller HCFC finns vissa särskilda krav på läckagekontroll om man har enskilda aggregat med mer än kg köldmedia. En årsrapport ska skickas in till miljökontoret för anläggningar som har flera aggregat på över kg köldmedia och som sammanlagt innehåller kg köldmedia eller mer. Undantagna från anmälan och årskontroll är stationära enhetsaggregat med mindre än kg köldmedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения