torsdag 6 november 2014

Tina fryst vattenledning

Skulle behöva lite tips på hur jag ska tina en frusen vatten ledning. Kommer åt en ände som är inne i ladugården. Trodde det var fruset inne men efter att haft värme.


Om en ispropp har stoppat vattenflödet utan att skada röret, lokalisera om möjligt proppen så att du snarast kan förstärka den bristfälliga isoleringen. Se till att vatten kan samlas upp när passagen blir fri.

Tina proppen med varmluft eller med i varmvatten upphettade trasor. Senast nu ska man se över frysrisken i vattenrören. Hej Vår vattenrör har fysit före vattenmätare. Kan ni tipsa mig om en bra rörmokare som kan göra jobbet?


Fruset vattenrör före vattenmätaren - vad göra? Det är lite kul det här med att man ser vilka träffar bloggen får. Tina frusen vattenledning är envist återkommande varje vinter.


Därför ska jag nu ge ett bättre svar än bloggen hittills gett.

Med det inte sagt att opraktiska jag kan lösa ditt problem. Natten till lördagen så frös min vattenledning. Så tinar du frusna rör Under vintern är oskyddade vattenledningar mycket känsliga. När kylan gör att vattnet fryser i ledningarna kommer det samlas, och med tiden kommer isen att expandera till den grad att röret spricker.


För att undvika att detta sker kan du ta till egna åtgärder. Proffs tinar upp​ frysta vattenmätare. Det är alltid ett arbete för ett proffs att tina upp ett fryst rör.


Det enda rätta sättet att tina upp rör är ång- eller vattentining. På det här sättet rinner det smälta vattnet ut vid mätaren. Tips: Frysen vattenledning.


Vattnet har fryst ett antal gånger tidigare och jag har försökt med salt och T-sprit mm utan resultat. Behöver ångtryck för att få röret tillräckligt varmt för att orka tina säkert en halvmeter ispropp. Om du vet säkert att det inte finns några skarvar eller kopplingar på den del av röret som går i sågspån, så kan du utan risk skicka ström genom det för att tina.


Det finns livsmedelsgodkänd frysskyddsvärmare det är en kabel som man sticker in i sin vattenledning. Har lyckats få ispropp i inkommande vattenledning till stallet precis där vattnet kommer upp ur golvet. Nordanå: Fler än inlägg: Blev medlem:.


Byggstrålkastare, otroligt effektiv för att tina skonsam.

Då det varit på tal i en annan tråd om hur man tinar frusna vattenledningar, så tänkte jag visa några bilder på en apparat jag grejat med förra veckan. Den är avsedd att tina i plastledningar eller grövre gjutjärnsledningar, ej galv då det oftast är för mycket beläggningar i dom för att få in tinarslangen. Att tina upp vattenrör kan göras på lite olika sätt.


Kallvattnet i kåken har frusit i köket. Det är en 2-3meter rör som går i väggen som det frusit nånstans i. En ispropp i en vattenledning gjorde att matlagning och toalettbesök blev ett problem. Vi fick hämta dunkvis med vatten och för att spola i toaletterna fick vi hämta snö från trädgården, säger Jimmie Stranne. Vid kontakt med rörmokare fick familjen rådet att försöka värma upp rören i källaren. Några av de som slog larm ska ha blivit helt utan vatten i sina bostäder eftersom vattenledningar hade fryst.


Vattenledning som spruckit. Då stängde vi anslutningarna så att de kunde tina ledningarna utan att riskera översvämning, säger Kolbjörn Rydén, VA-chef i Östersund till kommunens hemsida. Om vädrets makter, trots preventiva åtgärder, skulle vara emot dig så kan Rörassistansen hjälpa dig att lösa en eventuell propp. Vi kan också hjälpa dig att förbereda dig för kommande vintrar och är bara isproppen löst kan vi . Hur lång värmekabel som behövs.


Användningsområde: - Värmekabeln kan användas vid olika uppvärmingsbehov, tex för att tina upp ett vattenledningsrör, använda till frostfria vattenkar till djuren. Länstidningen var också drabbad av en frusen vattenledning och den kunde ha orsakat att tidningen inte kom ut. Rörmokaren Stefan Holm på Norderåsens vvs fick börja sin måndagsmorgon med att försöka tina röret till kaffeautomaten samtidigt som han berättar hur det går till att tina ledningar. Efter att jag torkat upp allt vatten så försökte jag på alla vis att tina upp avloppet, genom att spola varmt vatten i köket och hälla kokande vatten i toan.


Ingenting hjälpte, och tillslut så. En mobilbild från när jag står och kokar vatten för att försöka värma upp där det fryst. Kupevärmare under diskbänken och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения