måndag 24 november 2014

Fryst vattenledning

Natten till lördagen så frös min vattenledning. I den här artikeln hittar du utförlig information och värdefulla tips om vad du kan göra om vattnet fryser i villan eller fritidshuset. I alla hus finns det en risk för att vattenrören ska frysa. I stort sett är risken lika stor i nybyggda som i äldre hus.


Allra störst är frostrisken i unga hus där isoleringen inte har hunnit testas än.

Misstänker att varmvatteledningen har fryst då det för första gången på riktigt länge har blivit skapligt kallt, under ca -10C, här nere i Skåne. Kommer åt en ände som är inne i ladugården. Vattenledningen frusit, hur tina upp bäst? Trodde det var fruset inne men efter att haft värme.


Senast nu ska man se över frysrisken i vattenrören. Det är lite kul det här med att man ser vilka träffar bloggen får. Tina frusen vattenledning är envist återkommande varje vinter.


Därför ska jag nu ge ett bättre svar än bloggen hittills gett.

Med det inte sagt att opraktiska jag kan lösa ditt problem. Om vädrets makter, trots preventiva åtgärder, skulle vara emot dig så kan Rörassistansen hjälpa dig att lösa en eventuell propp. Vi kan också hjälpa dig att förbereda dig för kommande vintrar och är bara isproppen löst kan vi. Kallvattnet i kåken har frusit i köket. Det är en 2-3meter rör som går i väggen som det frusit nånstans i. Huset har torpargrund som det inte går att komma under.


Vattnet har fryst ett antal gånger tidigare och jag har försökt med salt och T-sprit mm utan resultat. Fick en ide och kom på att jag hade en espresso maskin som inte användes. När kylan gör att vattnet fryser i ledningarna kommer det samlas, och med tiden kommer isen att expandera till den grad att röret spricker. För att undvika att detta sker kan du ta till egna åtgärder.


Det finns livsmedelsgodkänd frysskyddsvärmare det är en kabel som man sticker in i sin vattenledning. När vattnet blir för kallt så värmer den upp det och risken e borta. I väntan på att lösa problemet så bör du låta vattnet ringa lite stilla när det är . Hur tinar man vattenrören? Ska det behöva kosta så här mycket att värma upp?


Om du märker att en vattenledning har fryst igen . Under vintern är oskyddade vattenledningar mycket känsliga.

Antalet skador som har orsakats av kyla har ökat kraftigt framför allt i södra Sverige, visar färsk statistik. Strax innan nyårsgästerna anlände upptäckte familjen Stranne från Floda utanför Göteborg att vattnet i huset hade försvunnit. En ispropp i en vattenledning gjorde att matlagning och toalettbesök blev ett . Det är alltid ett arbete för ett proffs att tina upp ett fryst rör. Det enda rätta sättet att tina upp rör är ång- eller vattentining. Vattenmätaren lösgörs och röret tinas upp med en ång- eller vattenslang via vattenmätaren.


På det här sättet rinner det smälta vattnet ut vid mätaren. Upptiningen måste göras med eftertanke och . Långvikens Bastuförening. Magnus Lagergren and Andersson Nicke like this. Den befarade läckan visade sig vara en fryst vattenledning som nu är åtgärdat.


Reparation vattenledning, Mellösa - Hälleforsnäs. Kontrollera vattentrycket. En annan risk – som är svårare att upptäcka än påhälsning av tjuvar och skadedjur – är att vattnet har fryst sönder ledningarna.


Gör därför en grundlig genomgång när du öppnar fritidshuset för säsongen. Börja med att kontrollera under diskbänken, som ofta är ett utsatt läge för frysning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения