onsdag 5 november 2014

Vattenmantlad pelletskamin utan skorsten

KMP Drag är en lösning som gör det möjligt att installera KMPs kaminer utan skorsten. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera en befintlig. Pelletskaminer utan skorsten finns det? Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar.


Vilket gör att du inte behöver bygga en dyr skorsten i huset.

Utan bara ett hål genom väggen, visst är det otroligt? En god vän till mig blev tillfrågad av en elallergiker om det finns någon vattenmantlad pelletskamin som inte behöver elinstallation? Installera vattenmantlad kamin.


Men med en vattenmantlad lösning får man brasmys i rummet där kaminen står. Och av din brasvärmes. Svar: Den är för småhushåll som har vattenburen uppvärmning och som vill koppla ihop vattenmantlad värme med resten av värmesystemet. Tänk vilka möjligheter du får att placera kaminen precis där du vill.


Vid installation av Drag får du bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en vanlig skorsten.

För en modell av pelletskaminerna finns testresultat både med en vanlig skorsten och med väggfläkten KMP Drag. Det är därför viktigt att inte bara jämföra ljudeffektnivåerna rakt av mellan kaminerna utan att lyssna på en kamin som är igång för att höra hur den låter. Letar du efter någon som kan skorstenar? Vi på Nordicheating kan hjälpa dig med ditt val av skorsten , pelletskaminer, vedkaminer.


Vattenmantlad pelletskamin Hydrocopper. OBS: Hydrocopper finns även i en version på kW samt i olika. Egentligen är inte den höga maxeffekten det främsta utan att konvektionsdelarna är så utvecklade att de effektivt utnyttjar nästan all energi i rökgaserna.


Samtliga KMPs pelletskaminer kan anslutas till KMP Drag i de fall ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg. En pelletskamin fungerar i stort som en vedkamin – båda ger brasvärme och har hög mysfaktor. Men medan vedkaminen brinner med hög effekt under kort tid kan.


Saknar huset en sådan finns nu patentsökta nyheten KMP Drag, som gör det möjligt att installera pelletskamin utan skorsten vid en yttervägg. Kostnaden är endast en bråkdel. Du kan även docka in en extern värmekälla, som en vattenmantlad pelletskamin eller en värmepump. Håll koll, endast 1st till kampanj pris. Keramiken finns i flera färger.


Länk till tillverkarens . Välkommen till PriceRunner!

VATTENMANTLAD insatskamin MBO _effekt 8-17kW_ EXTERNLUFT_ KYLSLINGA _ hörn_ HÖGER utan spröjs. Om det inte redan finns en fungerande skorsten tillkommer kostnad för denna. Den tillverkas även utan onödiga gifter och metaller. Finns det brännbara vätskor i garaget så är det inte lämpligt med pelletskamin, om t. Kan jag ha pelletskamin utan skorsten ? Ja, det finns pelletskaminer som fungerar utan skorsten.


Om huset har ett vattenburet distributionssystem kan man välja en vattenmantlad pelletskamin som då kan värma upp din bostad via vattenbaserade element eller golvvärme och även ditt varmvatten. För den som har ett litet hus och ett vattenburet uppvärmningssystem kan en vattenmantlad kamin vara svaret på frågan om vilken typ av kamin som lämpar. På så sätt kan systemet förse bostaden med varmvatten året runt, utan att de boende behöver elda sommartid.


Rätt skorsten till rätt kamin – Tips när du ska välja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения