torsdag 13 november 2014

Eldfast skiva till kamin

På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis!


Här säljer vi eldfast sten och tegel för din öppna spis. Hitta rätt tillbehör till din kamin hos Nordic Heating.

Har av säljaren fått reda på att om jag vill montera kaminen nära väggen behöver jag kompletera med en extra konvektorsplåt a 975kr, eller göra en brandsäker vägg bakom kaminen. Min fråga till er, har någon där ute erfarenhet av en sådan uppmurad brandvägg? Vad för skiva klä in skorsten (inomhus) med? Vad är vermikulit och vad används det till? Pressad vermikulit blir skivmaterial och används på många ställen där man behöver isolering som tål höga temperaturer.


Här hittar du praktiska och säkra tillbehör till din braskamin. Vi erbjuder ett stort sortiment av vedkorgar, eldställ och golvplåtar för att du ska kunna värma dig säkert i vinter.

Hos oss hittar du gedigna produkter till ett bra pris från bland annat NSP. Hos oss kan du handla enkelt och tryggt i vår e-handel med smidig . Vi har vermiculite med olika mått. En annan regel om avstånd är att kaminen ska stå en halv meter från brännbart.


Detta avstånd kan dras ner om väggen byggs med ett strålningsskydd. Strålningsskyddet ska vara en tändskyddande skiva som har . En kamin ska ha eldstadsplan för att skydda mot gnistor. Du kan välja eldstadsplan i glas (6mm) eller plåt (2mm). Skamolex vermikulit är en eldfast skiva som används med fördel som infodring i en braskamin eller kakelugn. Vermikulit till braskaminer och kakelugnar.


Det används också som luckisolering. Insatsrör i rostfrittstål med en diameter på 60mm. Detta insatsrör kan användas till exempel inom renovering av skorstenar. Glöm ej att köpa till de nödvändiga tillbehören.


Kalciumsilikatskivor används främst till byggnad av tak eller huv på eldstäder, men är också lämplig för täckning och isolering av rökrör. Enkel att arbeta med och eldfast.

Om du ska täta eller kanske till och med installera rör i rökkanalen, bör du kontakta ett företag som sysslar med skorstensarbeten. Eldfast cement, Pannkitt, Tätningsgarn, Kort bräda, Braskamin, Eldstadsplan, Inmurningsstos, Nivåtäcklist, Plast eller pappersskydd. Rätt skorsten till rätt kamin – Tips när du ska välja.


Helt enkelt en kvalitets kamin. Välkommen in till oss och se hur den fungerar i våran utställning. Contura Kaminer och Insatser. Jötul Kaminer och Insatser. Morsoe Kaminer och Insatser.


HEAT finns tillgängliga med och utan hisslucka samt i flera olika storlekar. Josef Davidsson Kaminer och vedspisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения