måndag 24 november 2014

Gjutjärnskamin gammal

Söker du en gjutjärnskamin ? Nordic Heating erbjuder flera olika kaminer i gjutjärn i gammal stil. Jannes Kaminkultur har ett stort lager av renoverade gjutjärnskaminer. Och har vi inte exakt den modell du är ute efter kan vi hjälpa dig att skaffa fram den.


Köp och sälj Kaminer på auktion och till fast pris på Tradera. Fynda Bruksföremål bland massor av auktioner.

Här hittar du gamla, renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad. Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. De är nymurade samt omtätade och svärtade.


Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller. Har du en gammal kamin du vill fixa till? Hör av dig så kan vi hjälpa dig! Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag.


Oavsett så kommer du hitta ett stort sortiment av kaminer i olika utförande.

En gammal kamin blir som ny hos oss, det garanterar vi! Familjen har låtit sätta in en gjutjärnskamin. Den hittade de hos en samlare i Stockholm som hade en hel vind fylld med kaminer. Mari tycker mycket om den gamla trädgården.


Hon har mängder med blommor i rabatterna runt huset. Det ligger många timmars grävande och omplanteringar . En ny kamin är miljövänligare och mer ekonomisk än en gammal kamin. Mariebergs vd rekommenderar att byta mot en ny kamin för miljöns och plånbokens skull! Har starka funderingar på att sätta in braskamin. Svärfar har en gammal gjutjärnkamin modell mindre, som han tycker jag skall sätta in.


Den ståtligt ornamenterade yttermanteln av gjutjärn är helt intakt med originaldesignen. Inuti finns senaste tekniken. Gammal fin rikligt ornamenterad kamin på ben.


Kaminen är helrenoverad med nytt keramiskt murbruk i eldstaden och har glimmer i luckan så att man kan se elden. Höjd 48cm upp till kokplattan. BILD Gjutjärnskamin INGRID Väldig fin braskamin i gammaldags stil med värmeplatta. Svart gjutjärnskamin med vita porslinsknoppar.


Glimmer i eldstadslucka så att man kan se elden.

Rökrörsanslutning 9cm rakt bakåt på cc 85cm över golv. Komplett med tegel invändigt i eldstadskammaren och. Vet någon var man köper svärta att snygga till en gammal gjutjärnskamin med?


Har en gammal rostig kamin som jag vill sätta in i huset, men den måste snyggas till först. Kanske har ngn ngt mer knep hur man blir av med rost? Jag tänkte borsta med stålborste och använda svärta, kan det funka?


Orenoverad gjutjärnskamin i gott skick men med en gammal spricka i taket. Fabrikat: Eidsvol Norge. K8är en gedigen, svensktillverkad gjutjärnskamin med lika delar modern form och innovativ teknik. Contura är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft.


Royal Viking är en 1år gammal modell i nyproduktion. Vi säljer och monterar gjutjärnsspisar, kaminer, spiskassetter, murspisar, nya kakelugnar och skorstenar. Tveklöst så ska du byta ut din gamla kamin.


En kamin går sällan sönder dvs. Men däremot så sker en ständig utveckling av både design men framför allt de viktigare aspekterna som förbränning och utsläpp. En modern kamin med ”Clear burn” – teknik ger ca 90 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения