fredag 28 november 2014

Glasluckor till öppen spis

Här säljer vi glas och glimmer till din spis och kamin. Rakt eldfast glas 109x231x4mm EX-gl-109x231. Beställ ett nytt glass som passar perfekt för din kamin eller insats med bara ett par klick. Vi erbjuder keramiskt glas av Neoceram, det bästa, starkaste och mest klara glaset som finns på marknaden idag.


Min moder har en stor öppen spis , hon hade till en början inmurade glasluckor , fina och man såg brasan, efter något år sotade de dock igen om sprack.

Så då svetsades de igen helt. Men det går att ha dem öppna fullt för att se elden men ofta är de halvstängda. Spisen ger fantastisk värme, hela huset är . Luckorna monterade i öppen spis ger bätte: Värmeekonomi - med våra spisluckor i gjutjärn monterade i en öppen spis sparar Du värme antingen Du eldar eller inte. Eldar Du så tillför Du via luckans spjäll enbart den luftmängd som själva förbräningen erfordrar, det vill. Vi på emmabodaspisen tillverkar ultra moderna måttbeställda, spisinsatser med fläkt till öppna spisar efter kundens önskemål.


Spiskassetterna passar alla öppna spisar och kakelugnar.

Glasluckor för öppna spisar. KAKELUGN WK 4effekt 3- kW _ svart _ UTSTÄLLNINGSMODELL. Vedeldad braskamin av gjutjärn Keffekt 6-13kW med KOKPLATTA_ . I vårt utbud hittar ni en mängd olika glasluckor och reservdelar som passar just er kakelugn. Braskaminens glasluckor blir snabbt sotiga och kan vara svåra att rengöra.


Med Annikas knep blir de inte bara skinande blanka, de blir som nya! På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis ! Golvskiva i glas Alla glasgolvskivor är tillverkade i härdat glas med polerad c- kant.


Insatser för öppna spisar. Med en insats från Spishuset Wasa uppdaterar du din öppna spis till en modern och kostnadseffektiv värmekälla. Med Contura eller Nordpeis insatser får du en eldstad.


Q-27FL (N-27D) har luftspolning av glasrutan för renare glas. Möjligheter till friskluftsintag.

Giljotindörren kan lyftas för öppen eld. Ekonomin tillåter inte en spisinsats i nuläget. Jag har tidigare hört talas om en enkel värmeväxlare, som svetsas ihop av rör och ställs in i den öppna spisen för att höja verkningsgraden? På Södra Vägens Glasmästeri i Göteborg tillverkar vi gnistskyd eldstadsplan och golvskydd av härdat glas för öppna spisar , kakelugnar kaminer och eldstäder. Vi har en murad öppen spis i köket, med inbyggd fläkt, och fick tipset om att man kan sätta in luckor som gör att man tar tillvara värmen bättre.


Alltså ingen spisinsats utan bara luckor. Jag har försökt googla lite men inte hittat något om det, vet någon vad det skulle kosta att sätta in? Spisinsatser är ju ganska . De generösa sidoljusen på braskaminen Contura 5gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet.


Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck. Så rengör du glaset på kaminen med ättika. Sot och brända fläckar på kaminens fönsterglas är ofta svåra att få bort, men med hjälp av det här snabba städknepet blir kaminens glas glasklart på ett kick. Störst risk för exploderande glas har braskaminer som är minst tio år.


De har härdat glas , inte lika hållbart som keramiskt glas som används i dag. Om kaminen har borrade hål för handtag i glaset ökar risken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения