torsdag 16 mars 2017

Solfångare fläkt

SolarVenti Luftsolfångare kommer att förbättra inomhusluftens kvalitet, ge värme och ventilera huset. För fritidshus, helårsboende och källaren. Om en axiell fläkt exempelvis används för att suga luft genom en luftsolfångare, sjunker luftflödet dramatiskt. Luftsuget och lufttryckning i bostaden sker via fläktar som drivs av solceller.


På marknaden förekommer solfångare med plexiglas (polycarbonat) med sämre verkningsgrad och sämre livslängd. För att kunna ta vara på solenergi krävs någon form av utrustning som omvandlar solens energi till en för kunden användbar energiform.

De tre vanligaste typerna av solfångare kommer här att beskrivas i korthet: 1. En luftsolfångare ger varm luft, varm frisk luft blåses in mha en fläkt. Under solvärme-luft finner ni vårt sortiment av solvärme. Det gör att du automatiskt får in den uppvärmda friskluften som gör inomhusmiljön torrare, varmare, fräschare, samt håller fukt och . När man nått den önskade temperaturen så stänger termostaten av fläkten i panelen.


Detta paketet rekommenderas att användas till hus som är upp till m² och om man har en yta som är större kan man även montera flera solfångare. Mitt i vintern får man inga stora mängder värme ur en solfångare. Solen kan under vintern ändå driva en fläkt som blåser in en stor mängd torr och lätt uppvärmd luft in i byggnaden.


Den torra, friska och uppvärmda luften tas från mellantaket, eller från en luftspalt.

En förutsättning är att solen skiner på solcellerna och att de . Eftersom vi använt kanalplast istället för glas, har kanalplastens bredd fått bestämma solfångarens höjd. Den kanalplast vi valt är mm tjock och den . I allmänhet är dagens välisolerade och mycket täta hus bra för att hålla värmekostnaderna nere. Däremot är de inte alltid så bra för inomhusklimatet. Problemet heter luftväxling. Med diffusionsspärr i väggar och tak och med täta fönster och dörrar har man effektivt . På denna och följande sidor kan du se hur jag med mycket enkla medel bygger en luftsolfångare av gamla ölburkar.


Den ger idag ett rejält värmetillskott till befintlig uppvärmning. Enda driftkostnaden är en 65W fläkt , vilket får sägas vara försumbart i uppvärmningssammanhang. Jag vet inte vad det är för fabrikat på själva fläkten.


Flera populära luftsolfångare (t. ex. 24volt eller Scansun) drar igång fläkten helt enkelt när solen lyser på solpanelen som tar upp en del av ytan. Thore Andersen har i över år tillverkat enkla solfångare som utnyttjar solens energi till att värma luft som med en liten fläkt blåses in i huset. Solvärme till växthus (typ solarventi)?


Ett enkelt och ett överlägset billigt sätt att dra nytta av solens energi. Han tycker att tiden arbetar för sol och vind som energikällor eftersom det är så enkelt och billigt . Om du kombinerar funktionen hos en solcell och en solfångare kan du få en liten självcirkulerande ventilationsanläggning som via en fläkt blåser ut varmluft, en så kallad luftsolfångare. På framsidan sitter en stor solcell som omvandlar solens strålar till värmeenergi och på baksidan finns två hål där den ena innehåller en fläkt som även den drivs av solcellen.

Denna fläkt suger upp den kalla inomhusluften och låter den cirkulera i solfångaren och ut ur det andra hålet kommer då ut varm luft . Smarta lösningar för stugan! Torr- och komposttoaletter, solfångare och solpaneler, solfläktar, rening av sjövatten till dricksvatten och gråvattentankar. Exemplet ovan visar vad som kan hända om man felaktigt placerar en solfångare vars fläkt styrs av en solcell för att skydda ett ouppvärmt område, såsom en krypgrund.


Genom våra undersökningar har vi kunnat konstatera att det är omöjligt att använda solfångare på en krypgrund såvida man inte arbetar med styrd . Den består av en träram, på vilken ett fönster sätts fast. Där emellan placeras trapetsplåt, en svart veckad plåt. Den varma luften som bildas i solfångaren leds in i huset genom ett spirorör och dras in med hjälp av en liten fläkt.


Fläkten drivs av solceller. Välj ut ett fönster som du ska använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения