måndag 20 mars 2017

Cirkulationspump värmesystem

På lager - Leverans 2-dagar. Vad är en cirkulationspump ? En cirkulationspump är en pump som ser till att det varma vattnet når ut till alla radiatorer i huset. Oavsett om du har oljepanna eller fjärrvärme är cirkulationspumpen hjärtat i systemet. Och precis som ett människohjärta arbetar cirkulationspumpen konstant, utan att vi tänker på det.


Cirkulationspump och injusteringsverktyg för värmesystem tillsammans med ALPHAReader och Grundfos Go Balance . Har två cirkulationspumpar som jag börjat fokusera på. Den andra är kanske bara 10år och sitter i en Termovar laddomat . Kapaciteten är dock beroende på primär temperatur, rörmotstån förläggningssätt m. Ett värmesystem är utrustat med en cirkulationspump och en shunt som ser till att vattnet distribueras och utnyttjas bättre i systemet. I de tidigare värmesystem med till exempel en värmepanna i en källare har man utnyttjat självcirkulation, det fungerar endast till radiatorer belägna över värmepannans nivå. Eftersom en cirkulationspump ofta är i drift dygnet runt, året om, får det betydelse för hushållets energiförbrukning. Pumpen ska alltid sitta i framledningen och bör vara en modern pump med konstanttryckhållning och som ger rätt flöde vid mvp.


Om systemet innehåller en . På bara två år har mer än en miljon ALPHA2-pumpar - vår senaste banbrytande cikulationspumpsmodell - fört fördelarna . Varvtalsreglering av cirkulationspumpar. Ritar man upp en systemkurva ser man ganska snart att sambandet mellan tryckfall och flöde är helt. Där tryckbehovet ökar med ökande flöde på system-. ErP-klassa varvtalsreglerad mindre elektronisk cirkulationspump av våt typ i enkelutförande.


Användningsområde: Kylsystem (max glykol), Värmesystem (max glykol). Pumpen ska dimensioneras efter flöde (som i sig beror på önskad effektavgivning) och tryckhöjd (d.v.s. motståndet i systemet genom rör, växlare och radiatorventiler). Det är viktigt att pumpen dimensioneras av fackman och att installation av cirkulationspump och övriga komponenter i värmesystemet sker av behörig . Re: 12volt cirkulationspump. W on Tue Jan 19:49:19.


Hej det finns pumpar som ser ut som en vanlig vila pump grundfos har såna men till ett hutlöst pris. Det finns billigare men jag hittar självklart inte det nu. Jag HADE invertrar och tillslags automatik tills jag skulle testa det i dag som jag . Om du stänger av din cirkulationspump (t.ex. sommartid) cirkulerar inget vatten i radiatorerna och de avger ingen värme.


Här hittar du ett stort urval av robusta cirkulationspumpar från kända tillverkare. Alltid till bra priser hos Din VVS-butik. Kontroll av flöde cirkulationspump. Vätskeflöde kan bestämmas genom att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения