fredag 31 mars 2017

Isokern dubbelmodul

Schiedel Isokern Dubbelmodul. Dubbelmodulen passar för alla typer av eldstäder och byggs med en eller två rökkanaler, vilket innebär att du kan ansluta upp till två olika eldstäder i samma rökkanal. Det kraftiga högisolerande fodret i kombination med en isolerande luftspalt gör att du inte behöver avväxla när du passerar . Skorstenspaket på meter Isokern DM3 Ø130mm-Ø150mm.


Isokern Dubbelmodul är en skorsten som kan anslutas till många olika eldstäder, från kakelugnar och köksspisar till större pannor.

Den består av separata alt. Dessa är tillverkade av cementbunden pimpsten och finns både i en- och tvåkanaligt utförande. Spisarna kan placeras utomhus, till exempel på altanen för en värmande och sprakande brasa på vår, höst och den sena sommarkvällen. Kan även kompletteras med grillgaller) Spisen kan även utformas med vedfack under spisen.


Isokern är marknadens säkraste block skorsten och kan anslutas med upp till två eldstäder. Enkelt att påverka skorstenens utseende – välj puts, tegel eller plåt. Kan monteras med nollavstånd från väggen.

Montering av eldstad kan ske var som helst längs murstocken och även i efterhand. Måste du dra skorstenen på utsiden, sätt då upp en Isokern dubbelmodul. Den har tack vare sin fina isolering mycket bra drag, och är lätt att få att dra. Det finns ju också modulskorstenar som man murar, t ex Isokern. De säljs på vanliga byggvaruhus.


I slutet av 90-talet då jag köpte min monteringsfärdiga skorsten så var Isokern definitivt murade. Jag tror konceptet hette dubbelmodul eller något liknande. Men det kanske har hänt saker på senare år. Permeter är en högkvalitetsprodukt som lämpar sig för vedeldade braskaminer och vedpannor. Skorstenen består av ett innerrör, isolering och ett ytterrör.


Permeters innerrör tar upp sin egen expansion vid värmeutvidgning, vilket minskar brandrisken. Då bör du kunna använda vanliga skorstens-modul-block ? Tre sådana block så är du hemma, MEN du MÅSTE ha ett rejält tillflöde av syre i botten ! Kanske tom med spjäll, annars kan det bli jävligt hett, vansinnigt hett eller inte-hett-alls. Placering av dragregulator? Vart skulle ni placera regulatorn ?

Det är en Isokern dubbelmodul , med dubbelmantel. Säkrast på marknaden (I Säkrast på marknaden ( Isokern ) Lång livslängd Nollavstånd från väggen ( Isokern ) Blockskorsten Solid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения