fredag 17 mars 2017

Isolering kaminrör

Inmurningsstos med täckring. Noterade att det blev VÄLDIGT varmt på väggen där röret går in från kaminen. När sotaren kom hit så blev det eldningsförbud pga att röret inte är isolerat (röret går rätt bak från kaminen in genom gipskivor).


Han nämnde något om en matta som man isolerar röret med? Krav för rökrör gällande material å isolering ?

En rostfri, CE-godkänd kvalitetsskorsten med många användningsområden både vid nyinstallation och skorstensrenovering. Antal: Lägg i varukorgen. BAUHAUS erbjuder ett brett sortiment av både kompletta skorstenspaket och rökrör som passar våra braskaminer! Komplettera din braskamin med ett bra rökrör av hög kvalitet. Våra rör finns i en rad olika utförande och av rad olika produkter som ger dig möjlighet att plocka ihop ett system som passar dina behov.


De flesta modeller erbjuds i grått eller svart, allt är tillverkat i mm högkvalitativ stål som ger en lång livslängd. Ursprungligen postat av BAX;. Har själv en plåtbit, med luftspalt bakom, som skydd för timmerväggen bakom min jötulkamin.

Avståndet borde vara en 7-10cm. Viktigt är att varmluften som blir mellan röret och skyddet får passera ut i det fria. Annars måste du ha isolering också, en skiva mineralull tex. Till skillnad från skorstensmodulerna behöver isoleringskarven till slutmodulen ej tejpas. Montering av skorstensmodul.


Rörelseupptagande bussning. Rökrör används för anslutning av kamin, eldninspanna eller annan eldstad till befintlig murad skorsten. Isolering är sammanbundna fibertrådar med luft mellan fibrerna. Följaktligen leder isoleringen värme bättre längs med fibrerna än vinkelrätt mot dem. I bjälklaget är det alltid bäst att ha en luftspalt mellan skorstenen och brännbart material.


Men när vi behöver isolera utrymmet mellan. Stabilt med helt fixerat innerrör jämfört med ytterrör, vilket eliminerar risk för att det kan saknas isolering på visst ställe som kan ske med rör där innerrör glider jämfört. Kaminrör kan lämpligenanvändas för att gå från eldstad in i murstock, för att användassom anslutningsrör in i en isolerad skorsten eller för att gå ischakt . Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun? Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia.


Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat.

Precis som rubriken lyder och det ska vara till jaktkojan som jag håller på o bygger nu i den andra tråden. Se bara till att de två våderna isolering ligger kloss an varandra. Har du en bit isoleringsmatta över kan du lätt tillverka en liten bit som passar framför inspektionsluckan.


Då är den både isolerad och lättåtkomlig. Den här isoleringen ger en betydligt mindre värmekostnad och förebygger sotgenomslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения