torsdag 16 mars 2017

Vedspis

Här finner du vedspisar från Nordic Heating, både med och utan vattenmantel! Vi på spisochkamin har lång erfarenhet och kan erbjuda dig ett brett sortiment av bland annat vedspisar. Hos Kaminexperten lever drömmen om lantliga kökspisar, vi har alla typer utav vedspisar, vedugnar eller köksspisar och även vattenmantlade spisar.


Oavsett om du har en vedspis sedan tidigare som inte längre fungerar eller vill installera en i ditt kök för att få en vacker möbel med flera funktioner så kan du hitta den perfekta modellen här hos oss. Att köpa en vedspis är även ofta en god investering för hemmet. Bland annat så skapar de känsla och atmosfär, är effektiva .

Efter kritiken från flera håll i landet har Boverket velat lugna dem som redan har exempelvis en vedspis eller vedkamin installerad. Det verkar som att många har missuppfattat de här reglerna. Folk har varit väldigt bestörta och trott att vi ska förbjuda vedeldning men så är inte alls fallet.


Besök oss i våra butiker eller gå in på vår hemsida för mer information om ny vedspis. Vi har ett stort sortiment av vedspisar! Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart.


I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer. Det tidigare undantaget för vedspisar för köket försvinner medan det för kakelugnar och öppna spisar . En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet.

Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström. Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. Så här gör du - Eldar du i din kökspis kontinuerligt behöver du troligtvis inte den här beskrivningen.


Handlar det i stället om spisen på fritidsstället, eller. Wamsler vedspisar för värme, matlagning och el-oberoende. Köp en vedspis för köket. Generalagent för Wamsler, Europas ledande varumärke inom vedeldat. I Sverige tillverkades vedspisar vid flera järnbruk.


En vedspis var vanligen gjord i gjutjärn och kallas därför också gjutjärnsspis. Den ger förutom värme för matlagning och bak även värme för uppvärmning. Vanligen är vedspisar tillverkade för maximalt omkring meter lång ved. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner!


Gjutjärnskaminer Josef Davidssons Idun no. Få inspiration och nyheter via våra sociala medier! Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation.


I äldre hus, där det tidigare funnits vedspis , får man enligt det nya regelverket återinstallera en gammal vedspis av kulturhistoriska skäl.

Men det kan i praktiken bli omöjligt eftersom återinstallationer behandlas som nyinstallationer enligt Boverkets formulering, menar Rasmus Norling, initiativtagare till . Eldstadsluckan har nu extra tjockt gjutgods med luckskydd på insidan och överhällen är dubbelt så tjock som på originalet. Ugnstak klätt med mm täljstensskiva. Fylls ugnen med en täljstenssats håller den värmen en hel natt.


Spisen kan fås med planslipade kokplattor . Installerar ni trots de högre kraven på verkningsgrad en gammal vedspis i hemmet blir både husbonde och husmor kriminella. Om länsman eller sotaren får reda på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения